Rvač Mladosti iz Valjeva treći na svetu

U Zagrebu je za vikend održan finalni turnir Svetskog prvenstva u rvanju na pesku, a jednu od ukupno dve medalje za Srbiju na ovom izuzetno zanimljivom takmičenju osvojio je rvač Mladosti Strahinja Đermanović. Mladi Valjevac bio je treći u kategoriji do 90 kilograma, a u borbi za bronzu pobedio je domaćeg takmičara Andreića, čime je doneo drugu svetsku medalju za valjevsko rvanje u ovoj disciplini i ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Strahinja Đermanović (skroz desno) prima pehar od predsednika UWW Nenada Lalovića

Rezultat u Zagrebu posebno dobija na težini jer je Đermanović još uvek junior, a koliko je jaka konkurencija govori i podatak da su na takmičenju nastupali osvajači evropskih, svetskih i olimpijskih medalja. Rvanje na pesku je neolimpijska rvačka disciplina koja pod okriljem Svetske rvačke federacije (UWW) poslednjih godina stiče veliku popularnost, i ima dobre izglede da se jednog dana nađe i na Olimpijskim igrama.

Marko Jovanović, trener valjevske Mladosti i kadetske reprezentacije Srbije, nije učestvovao u Zagrebu, jer je kao trener predvodio srpsku delegaciju na Svetskom turniru borilačkih veština u Južnoj Koreji, gde je reprezentativka Srbije Una Tuba osvojila srebrnu medalju. Seniori Mladosti nastavljaju sa pripremama za nastup u Prvoj ligi Srbije koja startuje u oktobru, dok mlađi uzrasti ovog vikenda nastupaju na tradicionalnom međunarodnom turniru u slobodnom stilu u zbratimljenom gradu Prievidzi u Slovačkoj.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.