Valjevci se udružili da pomognu malom Strahinji da ponovo čuje i progovori

Valjevska kulturno-umetnička društva “Abrašević” i “Krušik”, udruženi sa dvojicom naših sugrađana koji svojom humanitarnom akcijom “Vozi biciklu, produži život” pomažu bolesnoj deci, zajedno organizuju humanitarni koncert za četvorogodišnjeg Strahinju Milenkovića iz sela Radinovac kod Lebana. Koncert za prikupljanje novčane pomoći kako bi mali Strahinja Milenković, koji je gluvonem, mogao da ode na operaciju biće održan u utrorak, 17. septembra, u 20 časova, u Centru za kulturu u Valjevu.

Strahinja Milenković ima 4 godine i ne čuje na oba uha i ne govori. Sve što želi da kaže svojim roditeljima pokušava rukama da gestikulira, a jedina nada da čuje svet oko sebe, glasove svojih roditelja i sestra bliznakinja Nikoline i Nikolije, jeste operacija i ugradnja kohlearnih implanta za koju njegova porodica nema novca. Nakon Bera testa, Strahinji je ustanovljeno da ne čuje na jedno uho 95%, a na drugo 90% i tada počinje da živi sa slušnim aparatima, međutim, njegovo stanje se pogoršalo, aparati nisu pomogli, a posle godinu dana na kontroli je utvrđeno da ne čuje 100% na oba uha.

Poslednja trunka spasa porodici Mielnković su humani ljudi, jer ova petočlana porodica živi od socijalne pomoći i dečjeg dodatka u iznajmljenoj kućici u Vlasotnicu, kako bi im bolnica u Nišu bila bliža.

Cena ulaznice za koncert, kojim će se prikupljati novčana sredstva za pomoć porodici Milenković da četvorogodišnjeg sina Strahinju pošalje na operaciju, biće 300 dinara. Pozivaju se Valjevci da podrže ovu humanitarnu akciju i divan gest naših sugrađana koji se trude da pomognu ovom malom dečaku koji ne čuje i ne govori.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.