Sednica Štaba za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na sednici održanoj u petak, 8. maja 2020. godine, naložio je Gradskoj upravi Valjeva da, u skladu sa Zaključkom br. 112 – 489 / 1/ 20 – 04 / 1 od 08.04.2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva:

– Opštoj bolnici Valjevo za nabavku dva uređaja Aspiratora, model Cami Hospivac 400 – iznos od 278.400,00 dinara.

Štab za vanredne situacije

PREDLOG MERA

Predlog mera je uslovljen epidemiološkom situacijom u svetu/državi, jer pandemija/epidemija još traje, ukidanjem vanrednog stanja, ublažavanjem mera i faznim započinjanjem obavljanja delatnosti.

Preporučuje se dosledno sprovođenje svih naloženih, predloženih i preporučenih mera privrednim društvima, pravnim licima, preduzetnicima i pojedincima i to:

Započinjanje obavljanje delatnosti po predlogu Štaba za vanredne situacije, uz sve dostupne instrukcije Kriznog štaba, Štaba Grada, Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Opšte bolnice Valjevo

Od ponedeljka, 11. maja sa radom počinju vrtići i produženi boravak dece u školama.

Privredna društva, pravna lica i preduzetnici su dužni da donesu plan primene mera za zaštitu zaposlenih, koji je sastavni deo akta o proceni rizika, koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zaštite zdravlja na radu.

Nastavljaju se epidemiološka istraživanja i ispitivanja, testiranja, održavanje saradnje zdravstvenih ustanova, državnih i inspekcijskih republičkih i gradskih organa.

Sprovodi se kontinuirano snabdevanja bezbednom vodom za piće svih građana, pojačano čišćenje i pranje i po potrebi dezinfikovanje ulica, trotoara, zelenih i drugih javnih površina, parkova, sportskih terena na otvorenom, uklanjanje komunalng otpada i dr.

Preporučuje se održavanje lične odgovornosti pri boravku na ulici, kupovini, u apoteci, u zdravstvenoj ustanovi i dr. nošenjem lične zaštitne opreme i pojačanom higijenom ruku, poštovanjem socijalne i fizičke distance i izbegavanjem boravka u grupi.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.