Ski stazu Crni vrh na Divčibarama od početka sezone posetilo 2000 skijaša

Ski sezona na stazi Crni vrh na Divčibarama počela je 29. decembra, a od tada do danas stazu je posetilo oko 2.000 skijaša. Najbolja poseta zabeležena je u subotu 5. januara, kad je u skijanju i snoubordingu uživalo oko 400 ljudi. Najveći broj posetilaca ovom skijalištu je iz Beograda, Novog Sada i Valjeva, slede Šabac, Loznica i Obrenovac, a zatim Lazarevac, Požega, Čačak i Gornji Milanovac.

U vreme dana praznika zabeležena je povećana prodaja dvodnevnih i trodnevnih ski karata. A, s obzirom na to da je Divčibare geografski blizu većim gradovima, većina skijaša se opredelila za skijanje na jedan dan, te je najveća prodaja jednodnevnih ski karata, kao i sve popularnije karte “4 sata vožnje”.

Menadžer Divčibare Ski Resorta, Andrija Marjanović, istakao je da će ovo najverovatnije biti najbolja sezona u smislu posećenosti – od preuzimanja ovog skijališta u zakup od Grada Valjeva u februaru 2016. godine. Zahvaljujući snežnim padavinama u proteklim danima, kao i povoljnim vremenskim uslovima za rad sistema za veštačko osnežavanje, visina snega je trenutno oko 80 cm.

Osim objekta za iznajmljivanje opreme, na stazi rade Škola skijanja za decu i odrasle, kao i ugostiteljski objekat koji je od ove godine i prekriven.

Ski staza “Crni vrh” duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima. Cena jednodnevne karte je u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, a poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 6.000 do 7.300 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina. Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.