SPREG u brojkama i još ponešto…

Prema procenama organizatora, ovogodišnji Sajam privrede Zapadne Srbije posetilo je oko 20.000 posetilaca, što uz porast i broja izlagača govori da se SPREG iz godine u godinu razvija i da uspešno ostvaruje svoje pretenzije da svaki put sebe iznova nadmaši.

SPREG

Sa 16. SPREG-a / Foto: Gatti

Malo je reći da je SPREG opravdao epitet valjevskog brenda. Na to su nas navikli organizatori. Agenciji Gatti, DTL-u i Europromu sve pohvale. Ne samo za organizacioni posao koji već, slobodno se može reći, rutinski obavljaju, već za kontinuitet kvaliteta te organizacije, za ideje i projekte koji se na Sajmu “zameću” i razvijaju, za brojne poslovne saradnje koji se na ovom valjevskom Sajmu “posade”, a što je najvažnije za zadovoljstvo svih izlagača “od Leskovca do Subotice”, koji iz našeg grada odlaze sa drugačijom slikom Valjeva. Valjeva koje deluje kao grad sposobnih poslovnih ljudi, koji znaju šta rade i kako se unapređuje posao.

Sa 16. SPREG-a / Foto: Gatti

Ovogodišnji 16. po redu SPREG okupio je 206 izlagača iz 63 grada i opštine iz cele Srbije, na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. U 3 hale i otvorenom prostoru Omni centra, posetioci su imali priliku da obiđu 120 štandova.

Klub osoba sa invaliditetom (OSI) iz Valjeva već 5 godina unazad od organizatora SPREG-a besplatno dobija izlagačko mesto na Sajmu – Dobro se dobrim vraća / Foto: Valjevska posla

Sajam je posetilo rekordnih 20.000 ljudi. Najveće intoresovanje posetilaca privukla je Hala 2 “Domaća priča”, u kojoj se pod okriljem DTL-a i Europroma predstavilo 40 izlagača, među kojima su i najveće srpske brend-kompanije Knjaz Miloš, Pionir, Imlek, Zlatiborac, Neoplanta, Doncafe, ali i manji, lokalni proizvođač, koje DTL posebno neguje. Svi oni su zadovoljni svojim nastupima na SPREG-u i rado će mu se odazvati i naredne godine. Kažu, zadovoljstvo je obostrano, i njih kao izlagača i građana posetilaca.

Hala 2 “Domaća priča” / Foto: Gatti

Sajmovi svakako služe za promociju i predstavljanje, ali SPREG i tu ide korak dalje. Izlagači ne samo da su na licu mesta prisutni za sva pitanja posetilaca, besplatne konsultacije i izlaske na teren, naravno i da podele promo materijale, nego se nudi degustacija i vrši besplatno deljenje određenih proizvoda. Svako ko je došao na SPREG, videće i saznaće uvek nešto novo, a pride sa njega sigurno neće izaći gladan, žedan i “zaslađen”.

Nastup KUD “Abrašević” u Hali 2 “Domaća priča” / Foto: Gatti

Na štandu “Zlatiborca” u Hali 2 tokom tri dana Sajma podeljeno je oko 10.000 besplatnih sendviča, hot-dogova i kifli sa kobasicom. Oko 40 kg skuvano je na štandu Doncafe, koja se delila besplatno. Knjaz Miloš podelio je 1.200 limenki Guarane, isto toliko flašica vode sa L-carnitinom, kao i 1.200 flašica Remixa. Komanija Pionir, koja je prvi put imala predstavljanje na SPREG-u, promotivno je podelila oko 7.500 kesica smokija “Yes Flips”, dok je na štandu kompanije A&P Dobanovci-Pepsi Srbija podeljeno oko 1.000 litara sokova (Pepsi, 7UP, Mirinda, itd) i oko 1.000 limenki raznih vrsta napitaka tokom trajanja  Sajma.

Jedan od izlagača u Hali 3 bila je valjevska Lux Optika, čiji je tim na SPREG-u obavio preko 150 besplatnih dioptrijskih pregleda / Foto: Valjevska posla

Zašto na kraju ne spomenuti, podsetiti i naglasiti da je SPREG jedan od retkih sajmova na kojem je ulaz besplatan.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.