Srednja škola “Mionica” proslavila Dan škole u modernizovanim učionicama

Srednja škola „Mionica“, čiji učenici kulinarstva osvajaju medalje na najprestižnijim takmičenjima, obeležila je Dan škole. Proslava je ove godine upriličena u poptuno rekonstruisanom objektu. Vlada Republike Srbije je preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima  uložila  338 miliona dinara za rekonstrukciju srednje škole „Mionica“ i osnovne škole „Milan Rakić“. Održan je i Dan otvorenih vrata za učenike završnih razreda mioničkih osnovnih škola. Obeležavanju Dana škole prisustvovao je i predsednik opštine Mionica, Boban Janković.

-Odlično je što smo uspeli da renoviramo školu. Škola je uređena po najmodernijim standardima. Ponosan sam na trud i rad svih nas. Omogućili smo  najbolje uslove za školovanje naše dece. Danas kada obeležavamo Dan škole, želim da ukažem na važnost obrazovanja i verujem da će naši mladi Mioničani jednog dana postati uspešni inženjeri, doktori, profesori, dobri ljudi koji će nastaviti da grade našu Mionicu-rekao je Janković.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ove godine je izostala svečana priredba, pa je program osmišljen nešto drugačije. Učenici su bili u prilici da zamene uloge sa nastavnicima, a organizovan je i turnir dubla u stonom tenisu između profesora i đaka. Povodom obeležavanja, školu je posetilo i 50 učenika osmog razreda iz Gornje i Donje Toplice, Rajkovića i Brežđa gde su ih predstavnici smerova upoznali sa obrazovnim profilima, načinom rada, mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja i dr.

Dobre vesti za mioničke srednjoškolce je da će  srednja škola „Mionica“ ove godine učestovavati u razmeni učenika u okviru projekta Erasmus+. Đaci će biti u prilici posete Poljsku i Tursku kada se steknu uslovi zbog korona virusa.


Srednja škola „Mionica“ je počela sa radom 2009. godine, a školu pohađa 181 učenik u 8 odeljenja sa  četvorogodišnjim profilom turističko-hotelijerskog tehničara i trogodišnjim profilom kuvara i konobara. Rekonstrukcija srednje škole započeta je u oktobru 2019. a završena je u junu 2020. godine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.