SSP: Pravobranilac da ispita prenos vlasništva zemljišta sa Grada Valjeva na republičku Direkciju za imovinu

Gradski odbor Stranke i slobode Valjevo saopštio je da je Zajedničkom pravobranilaštvu Grada Valjeva i Opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, dostavio nesporne dokaze da je na katarskoj parceli br. 14155 Ko Valjevo, upisanoj u list nepokretnosti br. 17693 KO Valjevo, promenjen titular prava svojine, čime je umesto Grada Valjeva, koje je bilo dosadašnji vlasnik, upisana Direkcija za imovinu Republike Srbije. U saopštenju GrO SSP Valjevo ističe se da gradski pravobranilac ima zakonsku obavezu da ispita kako je došlo do prenosa svojine na navedenoj katastarskoj parceli i da, ukoliko ustanovi da ceo postupak nije sproveden po zakonu, bez odlaganja, pokrene postupak pred nadležnim sudom. radi utvrđenja ništavosti ugovora o prenosu prava svojine.

“Naglašavamo da nam nije cilj da utičemo na rad nadležnih organa već da istaknemo da je hitnost u postupanju u ovom postupku od krucijalnog značaja za interese Grada Valjeva. Ne možemo a da ne izrazimo zadovoljstvo što smo pokretanjem ove teme u našim javnim nastupima skrenuli pažnju kako medija, tako i šire javnosti, na dešavanja u vezi Industrijske zone u selu Popučke. Što se Gradskog odbora SSP Valjevo tiče, situacija je vrlo jasna – sve što smo najavili u vezi ovog slučaja na konferenciji za medije od 18. maja, sprovešćemo u delo u narednim danima, o čemu će javnost biti uredno obaveštena”, poručuje se u informaciji za javnost.

Ono što je građanima Valjeva direktno poručeno je da se više ne sme okretati glava od onoga što je svima poznato.

“A, to je da gradom upravljaju obični poslušnici, koji su spremni na sve samo da bi se dodovorili gazdama, bahato uništavajući sve ono što su generacije pre nas sticale i čuvale. Divčibare su već uništili, danas su na redu Popučke, sutra će to biti park Pećina i Gradac i tako redom dok kamen na kamenu ne ostane”, navodi se u saopštenju GrO SSP Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.