Štab za vanredne situacije odobrio pomoć Vatrogasno spasilačkoj jedinici za nabavku zimske opreme.

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na jučeršnjoj 3. sednici, usvojio 6 zaključaka:

1. Procenjue se da je u gradu palo oko 15 cm snega, a u pojedinim delovima teritorije i do 30 cm, usled snežnih padavina koje su se desile od 24. do 26. februara.

2. Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu grada Valjeva aktiviralo je zimsku službu za održavanje ulica i puteva i oni su u granicama mogućnosti obavili posao na čišćenju ulica koje su u Programu zimskog održavanja.

Glavni putni pravci su raščišćeni i prohodni. Preduzeće Ingrap-omni doo u delu gradskih ulica i lokalnih i nekategorisanih puteva, Preduzeće za puteve (PZP) na regionalnim i magistralnim putevima i PD Cevas na teritoriji Divčibara izvodili su radove na raščišćavanju snega sa svom raspoloživom mehanizacijom. U toku dana su aktivirane i ostale javne službe na raščišćavanju preostalih ulica i javnih površina.

 3. Rad javnih preduzeća koja zadovoljavaju komunalne potrebe građana, se odvija u otežanim uslovima na zadovoljavajućem nivou.

4.  Podsećaju se građani na obavezu čišćenja trotoara i uklanjanje ledenica ispred stambenih objekata i lokala koje koriste.

5. Radi nedostatka zimske opreme za službena vozila, u trenutku od posebne važnosti za preduzimanje aktivnosti, odobrava se pomoć Vatrogasno spasilačkoj jedinici za nabavku zimske opreme.

6. U prognozi vremena za četvrtak 01.03.2018. godine, najavljuje se potencijalno opasno vreme: niska temperatura i pojava ledene kiše.

Kako kod najavljene temperature so neće moći da reaguje, učesnici u saobraćaju se savetuju na opreznost.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

 1. 1.1. Zašto pišete oko 15cm, izmerite koliko je palo pa to napišite…

  1.5. Šta se mislilo do sada, gledalo se u nebo…Zašto ranije nije Vatrogasno spasilačka jedinica nabavila zimsku opremu?

  1.6. Na kakvu opreznost se savetuju vozači kada naiđu na led koji se bukvalno ne vidi, jer su ulice “čiste”???

  Ne mogu se ulice smatrati čiste ukoliko na njima nema propisana, minimalna količina posute rizle. Gospodo slušam jutros vesti, komuniciram sa mnogo prijatelja, čak i u Beogradu se posipa rizla po putu. Valjevo ima dosta visinskih zona i strmih ulica i one moraju biti posute i rizlom. Bez rizle se napravi klizava masa gde je bukvalno na većim nizbrdicama nemoguće zaustaviti vozilo.

  Rizla je posipana do pre par odina i nije bilo problema, ali je nekom esmetalo da posle čisti ulice, problem sa kanalizacijom? Ti problemi su bili zbog nekontrolisanog posipanja rizle, kao i zog lošeg kvaliteta rizle, neodgovarajuće frakcije.

  Sve se da popraviti, ako ima ko da analizira, misli, sluša savete, gleda kako se to radi u zemljama gde postoji sistem???