Najnovije vesti

Sutra Modelarski skup u Divcima

Aeroklub Valjevo organizuje drugi revijalni modelarski skup, koji će se na Sportskom aerodromu Divci održati u subotu, 22. jun, sa početkom u 11 časova. Učešće je potvrdilo preko 40 modelara iz klubova ne samo iz Srbije, već i šire. Najavljen je dolazak gostiju članova upravnih odbora srpskih klubova, predsednika Vazduhoplovnog saveza Srbije, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva, predsednice Udruženja žena letača Srbije.

Cilj skupa je okupljanje svih ljubitelja vazduhoplovstva iz Srbije, a pre svega buđenje interesovanja kod mladih ljudi grada Valjeva i okoline za vazduhoplovne sportove. Kao organizator, Aeroklub Valjevo ističe u najavi drugog modelarsog skupa da je ponosan na generacije koje su krenule kao deca modelari, a danas postali piloti Air Srbije, mnogih svetskih Aviokompanija i Vojske Srbije, kao i inžinjeri i projektanti.

Modelari će tokom skupa posetioce upoznati sa modelima i njihovim letačkim mogućnostima, a svoje modele će sutra u Divcima izložiti i polaznici Modelarske sekcije “Brankić”, koja je počela sa radom u novembru mesecu prošle godine u ovdašnjoj Tehničkoj školi.

Članovi Aerokluba Valjevo pozivaju sve naše sugrađane, učenike svih škola valjevske opštine, nastavnike i profesore da im se pridruže, upoznaju se sa modelarstvom kao sportom, pogledaju program i uživaju u prirodi divačkog aerodroma. Predlažu posetiocima, da ukoliko žele da isprate ceo program, ponesu sendvič, vodu, zaštitu od Sunca i neko ćebence ili prostirku, jer se veći deo programa odvija u vazduhu, tako da će im u ležećem ili sedećem položaju biti prijatnije.

Takođe, pozivaju se i svi ljubitelji vazduhoplovstva koji to žele da se učlane u klub. Knjiga članstva biće otvorena na dan skupa, a upis će se vršiti od 11 do 15 časova. Cena godišnje članarine za sve koji nemaju i nisu imali vazduhoplovne licence iznosi 600 dinara i učlanjenjem stiču sva prava pomažućih članova. Cena članarine za aktivne članove vazduhoplovce je 2.000 dinara godišnje.

Organizaciju drugog modelarskog skupa podržale su brojne organizacije i firme, među kojima su Publik, štamparija Zefir, Zemlja Čuda, Europrom, Elkont Inženjering, Grafika Gojković, Trgo Metal, Ilija Kop, Elbi, Pekara Mirona, Mesara Jovanović, Miloduh i drugi.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.