Sutra u Valjevu protest za zabranu iskopavanja litijuma i bora! Policija najavila da će fotografisati i snimati učesnike!

“Valjevo nije na prodaju”, poručuju iz inicijative “Kreni – Promeni” u čijoj organizaciji će u sredu, 2. februara, na Gradskom trgu u Valjevu, u 19 časova, biti održan protest sa zahtevom za uvođenje moratorijuma na iskopavanje litijuma i bora na teritoriji cele Srbije. Na protestu će govoriti Savo Manojlović, direktor kampanje “Kreni – Promeni”, i naš Valjevac, pisac i slikar Luka Tripković. Valjevska policija saopštila je da će u skladu sa Zakonom o policiji snimati i fotografisati učesnike protesta.

Protest-Litijum-Valjevo-nije-na-prodaju

Organizatori skupa ukazali su da se u valjevskom kraju dešavaju istražne radnje kompanije Euro Lithium, koja već imaju negativne efekte po građane Valjeva sa najvećim akcentom na iskopavanje bora, zbog čega se traži zabrana istraživanja i ekspolatacije bora i litijuma za celu Srbiju.

“Ako je vlast zaista izbacila Rio Tinto, onda tražimo da se iz istih razloga zabrani iskopavanje bora i litijuma na nivou cele Srbije. Stanovnici Valjeva, ne vrede manje od stanovnika Jadra. Na nama je da nastavimo ovu borbu za svakog građanina naše zemlje, a u sredu svi zajedno ustajemo u odbranu Valjeva”, ističe se u najavi protesta.

Iz Kreni – Promeni naglašavaju da nisu sasvim sigurni u pobedu protiv Rio Tinta i odlaska ove kompanije iz Srbije, te da je ovo poslednji korak koji treba da obezbedi da se Rio Tinto neće vratiti ni posle izbora u našu zemlju.

Saopstenje-Policijska-uprava-

Saopštenje Policijske uprave Valjevo

Uoči sutrašenjeg protesta saopštenjem za javnost oglasila se Policijska uprava Valjevo. U saopštenju se navodi da će u skladu sa članom 52 Zakona o policiji Republike Srbije, pripadnici valjevske policije snimati i fotografisati učesnike skupa koji će održati 2. februara, na Gradskom trgu, sa početkom u 18.30 časova.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.