U zajedničkoj organizaciji Crvenog krsta Valjevo, Instituta za transfuziju krvi Srbije i restorana “Kod Laze” na Platanima, Crveni krst Valjevo, sutra će biti organizovana još jedna tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu za pomoć svima koji su bolesni i ugroženi, a kojima krv život znači.

Pod sloganom “Tvojih pet minuta – nečiji ceo život”, sutrašnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana od 9 do 15 časova u restoranu “Kod Laze” na Platanima. Moto akcije je “Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv”, a organizatori pozivaju sve sugrađane da se pridruže akciji i iskažu svoju pravu humanost na delu.

“Ne propuštaj, jer i ovoga puta, od tebe zavisi. Zato što je u Srbiji svakih 100 sekundi potreban davalac krvi, za decu i odrasle, kako bi preživeli. Zato, ako ste zdravi i humani, učinite najviše što možete na ovaj dan, ulepštjte dan sebi i drugima – dajte krv”, poručuju organizatori u pozivu sugrađanima da se odazovu ovoj akciji, jer krv je često jedina nada bolesnima, povređenima i unesrećenima da prežive.