Svečana akademija i koncert baritona Miloša Radovića za proslavu Dana Lajkovca

Svečanom akademijom i koncertom baritona Miloša Radovića u petak 15. septembra biće obeležen Dan opštine Lajkovac. Svečana akademija će se održati u petak u 12 sati u velikoj sali Gradske kuće. Predsednik Opštine Andrija Živković uručiće plakete najboljim studentima – opštinskim stipendistima, osnovcima i srednjoškolcima koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima i pripadnicima Vatrogasno-spasilačke jedinice Lajkovac.

U kulturno-umetničkom programu učestvovaće Hor Kulturnog centra „Hadži Ruvim“, Trio „Amoroso“ i glumica Angelina Lukić. U Gradskoj kući će u 19 časova koncert održati bariton Miloš Radović, u pratnji Tamburaškog orkestra Radiotelevizije Vojvodine. Na repertoaru će biti tradicionalne i gradske pesme, romanse i evergrin melodije.

Valjevo, Valjevo vesti, vesti

Dan opštine je 16. septembar, koji se obeležava u znak sećanja na prolazak prvog voza kroz Lajkovac 1908. godine, čime je započeto formiranje varoši i njen razvoj. U utorak je u galeriji Kulturnog centra otvorena izložba slika „Lajkovac u očima umetnika“, čime je započeto obeležavanje Dana opštine.

Valjevo, Valjevo vesti, vesti

Valjevo. Valjevo vesti, vesti

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.