Televizija Valjevo Plus u koraku sa vremenom punih 10 godina

Na jučerašnji datum, 14. januara 2014. godine, iz novog i savremenog prostora u Ulici Norveških interniraca 23, prvi put je pušten u etar program TV Valjevo Plus. Povodom deset godina rada i postojanja, juče je u Omni centru priređena svečanost kojom je ova valjevska televizija obeležila svoj značajan jubilej.

10 godina TVA plus (5)

Sa proslave 10 godina postojanja TVA Plus / Foto: Valjevska posla

Televizija Valjevo Plus je malo, ali vredno preduzeće koje funkcioniše u okviru Ingrap-Omnija. Neveliki, ali iskreno posvećen tim Televizije Valjevo Plus, 365 dana u godini, i tako puta deset, informiše o onome što građani Valjeva i Kolubarskog okruga treba da znaju. TVA Plus prepoznata je kao medijska kuća koja je svima otvorila vrata, i onima koji govore o dobrim stvarima, ali i onima koji kritikuju. Za svoj kvalitetan rad i nepristrasno izveštavanje dobija svakodnevno pohvale, što od sugrađana i gledalaca, tako i od viđenijih ljudi, donosioca odluka, kao i kolega.

10 godina TVA plus (7)

Sa proslave 10 godina postojanja TVA Plus / Foto: Valjevska posla

Branka Jevtić, direktorka TV Valjevo Plus kazala je da je zadatak lokalnih medija da ukažu na probleme koji muče građane, da im pomognu da njihovo nezadivoljstvo bude vidljivo svima, kao i da obelodane uspehe koji se postižu na raznim poljima.

10 godina TVA plus - Branka Jevtić

Branka Jevtić, direktorka TVA Plus / Foto: Valjevska posla

“Mnogi koji su me zvali ovih dana, kažu, zar je već prošlo 10 godina, a neko od vas mi je rekao: “Čestitam, trebalo je izdržati”. U svakom poslu, naročito onim kreativnim, treba imati dubok dah i vedar duh, da kad u njega zaroniš, pronađeš snage u sebi da izdržiš sve pritiske i krize kroz koje prolaziš, onda ih uz božju pomoć i prebrodiš. Koleginice i kolege znaju, da je novinarstvo virus koga se teško oslobađaš. I drago mi je da mogu da kažem da na ovom našem valjevskom prostoru, uglavnom postoji solidna saradnja među onima koji rade ovaj posao. Hvala svima koji su nam pomagali tokom ovih deset godina. Hala vlasniku Teodosiju Krstiću, koji je pre 10 godina odlučio da kupi ovu televiziju koja je nakon prve privatizacije otišla u stečaj. Hvala kolegama sa kojima radim, koji su izdržali sve kroz šta smo prolazili. Hvala mladom upravniku hotela Omni centar Aleksandru Njegovanu, koji se ovih dana maksimalno založio da svoj deo posla odradi profesionalno. A, hvala i mojoj porodici koja je sve ove godine izdržala moja odsustvovanja od kuće i pre podne, i popodne i pod vikendom”, rekla je u obraćanju brojnim gostima proslave jubileja Branka Jevtić.

Predrag Lučić - 10 godina TVA plus (12)

Obraćanje Predraga Lučića, glavnog i odgovornog urednika TVA Plus / Foto: Valjevska posla

Iz TVA Plus ističu da je najvažniji dobar i vredan tim koji je u saglasju. Tu leži i tajna dosadašnjeg uspeha ove televizije.

“Naša koleginica, koja sada predaje novinarstvo na Fakultetu političkih nauka, došla je u Valjevo i pitala je kako to da pojasnimo i razjasnimo u čemu je razlika između novinarstva u provinciji i u Beogradu. Nije bilo teško objasniti. Naime, kada radite u Beogradu u nekoj velikoj redakciji, a u Beogradu su i male redakcije velike, vi dobijete sijaset informacija i poziva za različite događaje i vaše je samo da od tog brda informacija izdvojite pet, šest ili deset koje ćete pratiti. U lokalno novinarstvo upravo je suprotno, dobijete tri informacije, a treba vam pet. A, upravo tih pet koje nedostaju zapravo možemo da zahvalimo vama, vi ste nam pomogli u tome da dobijemo sve informacije i da i dalje radimo onako kako treba, da se trudimo. I neću nikog posebno da izvdvojim, jer ste nam svi zaista mnogo dragi, i meni je izuzetno zadovoljstvo da vas sve ovde vidim i nadam se da ćemo se svakako videti ponovo za deset godina”, istakao je Predrag Lučić, glavni i odgovorni urednik TVA Plus.

Tedosije Krstić - 10 godina TVA plus (13)

Tedosije Krstić, vlasnik TVA Plus / Foto: Valjevska posla

Kada je pre 10 godina Teodisije Krstić kupio Televiziju Valjevo Plus, postavio je odličan tehnički temelj. Kao novi vlasnik televizije poradio na tome svojski, uz investiranje u najnoviju opremu i rasvetu doveo je stručne ljude, koji dobro znaju svoj posao.

“Hteo sam da kupim televiziju koja bi bila objektivan i objektivno izveštavala. Takav moj stav je bio od početka i mislim da ste kao televizija zato opstali zadnjih deset godina, jer prenosite sve što se dešava u gradu, u okolini Valjeva i dalje. Ne da ste ispunili sva očekivanja, nego nikakve problema nije bilo. Nisam dobio nikakva negativna iskustva u bilo kom pogledu. Bili ste i politički objektivni, i u privredi i u gradu, prenosili ste sve informacije o svemu što se dešava na teritoriji Kolubarskog okruga. Odlični ste”, poručio je zaposlenima u TVA plus vlasnik Teodosije Krstić u filmu koji je premijerno prikazan na proslavi.

10 godina TVA plus - Lazar Gojković

Obraćanje gradonačlenika Valjeva Lazara Gojkovića, / Foto: Valjevska posla

Jubilej je čestitao i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

“Ovo je izuzetno vredan jubilej i čestitam vam na tome što zaista svoj posao radite na jedan vrhunski način. Nastavite tako i ja vam želim još puno godina na medijskom nebu Srbije”, uputio je čestitku TVA Plus gradonačelnik Gojković.

10 godina TVA plus (11)

Na proslavi je premijerno prikazan film o deset godina rada TVA Plus / Foto: Valjevska posla

Zaposleni u Televiziji Valjevo plus poslali su poruku da će i dalje biti uporni i istrajni u svom poslu, da će ga raditi na pravi način, uz napomenu da će im trebati podrška sugrađana i gledalaca, odnosno da su tu za njih i u teškim i u dobrim vremenima, i kad imaju problema i kad imaju uspeha.

 

10 godina TVA plus (1)

Foto: Valjevska posla

Prelepo organizovana proslava jubileja uz prisustvo brojnih zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života, kao i kolega iz svih ovdašnjih medijskih kuća, trajala do kasno u noć. Za muzičku dobrodošlicu bio je zadužen gudački kvartet Aurora, a goste je do kasno u noć zabavljao Dule Lušin.
10 godina TVA plus (10)

Foto: Valjevska posla

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.