Teška havarija na pruzi u Slovcu, oštećen brzi voz “Lovćen”

Usled loma stuba i kidanja kontaktne mreže u mestu Slovac, juče je došlo do potpunog prekida železničkog saobraćaja na deonici Barske pruge između Valjeva i Lajkovca, a štetu je pretrpelo nekoliko vagona međunarodnog brzog voza “Lovćen”, koji je išao iz Bara za Beograd. Skoro sva stakla na vagonima su polomljena. Srećom, povređenih nije bilo, a za putnike voza bio je organizovan autobuski prevoz do krajnje stanice Zemun. Uzrok kidanja kontaktne mreže još uvek nije poznat.

Havarija na kontaktnoj mreži dogodila se u nedelju ujutru i režim potpunog prekida železničkog saobraćaja na tom delu Barske pruge bio je u periodu od 6 do 15 časova. Do daljeg je na snazi poseban režim saobraćaja na deonici od Valjeva do Lajkovca. Za sada nema informacija kada će se železnički saobraćaj u tom delu potpuno normalizovati.

Mašinovođa je brzo i efikasno reagovao, pa je izbegnuta veća šteta na vagonima, kao i eventualne povrede putnika i osoblja.

“Odjednom je voz počeo naglo da koči, začula se lomljava metala i pucanje stakla. Znali smo odmah da se nešto neobično i nepredviđeno događa, čim je voz naglo stao. Čekali smo izvesno vreme dok nije organizovan prevoz autobusima”, ispričali su putnici koji su se nalazili u “Lovćenu”.

Istraga treba da utvrdi uzrok havarije.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.