U susret novogodišnjem Sajmu vina Univerziteta Singidunum u Valjevu

Postaje tradicija da krajem godine studenti Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu organizuju promociju pića bogova. Preciznije, naredne sedmice, u četvrtak, 27. decembra,  održaće se IV Kolubarski sajam vina, u okviru kojeg će svoje proizvode predstaviti 17 proizvođača: Vinarija Dimitrijević, Podrum voćnih vina Romansa, Vinska kuća Rakićević, Vinarija Gradina, Pušeljina garaž vinarija, Pivnica Perić, Vinarija Valčić, Domaćinstvo Tešanović, Rakije Slavko Đurđević, Vinarija MiS, kao i knjižara Top Tim.

Organizacioni tim IV Kolubarskog sajma vina, u čijem su sastavu studenti Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum iz Valjeva Aleksandra Vilotić, Milica Aćimović i Aleksandar Nešković, predstavio je na konferenciji program predstojećeg Kolubarskog sajma vina, pri čemu je najavljeno učešće znatnog broj vinara i proizvođača raznovrsnih prehrambenih proizvoda.
Studentkinja Aleksandra Vilotić, kao jedna od članova organizacionog tima Sajma vina naglasila je da je cilj ovo Sajma promocija vinske kulture, ne samo Kolubarskog okruga, već i šire Srbije. “Mi svake godine nastojimo da pozovemo sve više proizvođača koji će u okviru programa imati priliku da predstave tradiciju svoje proizvodnje, kao i da prodaju svoje proizvode i na osnovu toga ostvare neku dobit. Ovom inicijativom podstičemo razvoj vinskog turizma, jer je poznato da istorija vinske kulture u našim krajevima traje duže od 1000 godina. Zatim predstavljanje vinskih puteva i njihov uticaj na razvoj domaćeg turizma, kao i međusobno povezivanje proizvođača vina, ali i omogućavanje susreta sa distributerima i krajnjim korisnicima”, rekla je Aleksandra Vilotić dodajući da ovaj projekat omogućava studentima da imaju koristi od organizacije ovakvog jednog događaja, jer izlaze iz okvira teorije i na praktičan način primenjuju znanja iz marketinga, menadžmenta, poslovne komunikacije i logistike. Prema njenim rečima, studenti Univerziteta Singidunum u Valjevu koji učestvuju u organizovanju Sajma vina iz godine u godinu nastoje da svojim kreativnim idejama doprinose održivosti ove manifestacije.
Prema rečima studentkinje Milice Aćimović, koja je takođe član organizacionog tima, ovaj Sajam namenjen je ljubiteljima dobrog vina i gastronomskih proizvoda, kao i svima koji vole dobru zabavu i cene edukaciju. “Od krajnjih korisnika na IV Sajmu vina očekujemo sve studente, učenike četvrtog razreda srednjih škola, osobe srednjeg doba, kao i penzionere. Svi posetioci našeg Sajma imaće mogućnost da degustiraju vina, da ih kupe, kao i sve ostale proizvode koji će biti izloženi na Sajmu. Takođe, posetioci će imati priliku da saznaju nešto više o vinskoj kulturi, kao i da se opuste i uživaju uz prateće sadržaje, koje smo pripremili. Osim toga, višestruku dobit od ovog Sajma imaće sami izlagači koji će svoje proizvode moći da prodaju i da se povežu sa ostalim vinarima, restoranima i kafićima”’, kazala je Milica Aćimović i zahvalila se Mlekari Kačarević iz Mionice, Kompaniji Europrom, Pekari Aćimović i Zlatiborcu kao sponzorima Sajma, kao i medijima koji daju podršku ovom događaju.
Svečano otvaranje IV Kolubarskog sajma vina zakazano je u 12 časova, narednog četvrtka, 27. decembra, na prvom spratu Univerziteta Singidunum u Železničkoj 5 u Valjevu. Uz pozdravnu reč organizacionog tima, planiran je nastup Narodnog orkestra CZNTK ”Abrašević” iz Valjeva. Potom, od 14 sati, prema programu ”Izlagači imaju reč”, prisutnim posetiocima će se obratiti izlagači i proizvođača vrhunskih vina, koji će prisutne upoznati sa tradicijom poslovanja uz razmenu iskustava. Od 15 časova sledi nastup violinistkinja Jovane Lukić i Larise Kopić, dok u 16.30 sati startuje kviz u kojem će svi zainteresovani imati šansu da osvoje simboličan poklon koji daruju izlagači.
Pored značajnog broja učesnika i sponzora, IV Sajam vina podržava i Turistička organizacija Valjevo, jer ova uvek posećena manifestacija koju već četvrtu godinu priređuju studenti Fakulteta zdravstvenih, pravnih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum u Valjevu dobija sve veći značaj. Samim tim, očekivano je da će narednog četvrtka, 27. decembra, od 12 do 19 časova, izložbena sala na prvom spratu ”Singidunuma” biti ispunjena, ne samo učesnicima, već i brojnim posetiocima Sajma vina, koji već četvrtu godinu zaredom prednovogodišnju atmosferu u našem gradu čini svečanijom.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.