U talasu od 17. juna u Valjevu pozitivno 465 osoba

U Valjevu je 19. jula registrovan 1 novi slučaj korona virusa, 31 osoba je hospitalizovana, a u kućnoj izolaciji nalazi se 370 naših sugrađana. Od početka epidemije u martu, u Valjevu je 661 osoba zaražena korona virusom, od toga u talasu od 17. juna pozitivno je 465 lica.

Prema podacima za 19. jul, u COVID ambulanti valjevskog Doma Zdravlja pregledana je 201 osoba sa respiratornim infekcijama. U Prijemno-urgentnom centru valjevske bolnice pregledano je 70 sumnjivih i verovatnih slučajeva na COVID-19, od kojih je 11 primljeno na bolničko lečenje. Hospitalizovana su 93 pacijenta sa laboratorijski potvrđenim i sumnjom na COVID-19. U Zavodu za javno zdravlje Valjevo istraženo je 90 kontakata lica sa laboratorijski potvrđenim obolelim.

Broj uzetih briseva na dan 19. jul je 115. Od početka meseca uzeto je 1702 brisa.

Broj zaraženih radnika u ovdašnjim zdravstvenim ustanovama od 1. juna  do 19. jula je 23, a 16 se nalazi u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa pozitivnim licem.

Broj umrlih od početka epidemije u našpem gradu je 21, a broj izlečenih do sada je 239.

Prema podacima za 19. jula, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga je još kod 15 lica laboratorijski potvrđena infekcija korona virusom – u Mionici 8, u Osečini i Ubu po 3 i Lajkovcu 1 osoba. Hospitalizovano je 9 meštana Ubljana, 7 iz Ljiga i 3 iz Lajkovca. U kućnoj izolaciji najviše imaju Ub i Mionica (25 i 23), Osečina 13 i po 11 Lajkovac i Ljig.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.