UBEDLjIVA POBEDA DEVOJAKA METALCA 2015 NA POČETKU DRUGOG DELA PRVENSTVA

Rukometašice Metalca 2015 su imale lak zadatak na početku drugog dela prvenstva Prve lige Zapad A protiv skromne ekipe Sedmerca iz Prijepolja koju su savladali ubedljivim rezultatom 41-7 (25-3). Ogromna razlika u kvalitetu uslovila je odsustvo draži i neizvesnosti koji su sastavni deo svakog prvenstvenog duela mada je trener Valjevki, Dušan Novokmet imao odličnu priliku da isproba sve rezervne igračice.

Valjevo-sport-rukomet-МЕТ-СЕД1-1

Nakon što je u uvodnim minutima utakmice standardna sedmorka Metalca bez problema napravila veliku razliku protiv nejakih Prijepoljčanki, šansu su dobile mlade snage koje su nastavile da rešetaju mrežu neiskusnih i fizički slabijih gošći koje su u Valjevo došle sa samo osam igračica. Ako se ima u vidu da ispod ovog ranga postoji samo Druga liga Vojvodine, sistem takmičenja Prve lige koja je podeljena u šest grupa sigurno ne doprinosi koncentraciji kvaliteta i napretku ženskog rukometa u Srbiji.

Valjevo-sport-rukomet-МЕТ-СЕД1-4Interesantno je reći da su se na terenu pojavile i oporavljene Mosurovićeva, Pavlovićeva i Mijajlovićeva dok je Obrenovićeva bila odsutna zbog preležane korone ali će biti spremna za najvažnije utakmice. Inače, domaći sastav je nastupio u novoj garnituri lepo dizajniranih crvenih dresova sa logom novog sponzora, firme “dr Milk”.

Valjevo-sport-rukomet-МЕТ-СЕД1-2Metalac 2015 je na prvom mestu sa 14 bodova a posle pobede Loznica grada nad Medicinarem 2 u Šapcu, pratioci Valjevki su se izjednačile sa po 10 bodova. U sledećem kolu Metalac 2015 pauzira a u 10. kolu na redu je prvi od dva velika derbija koji ovog proleća očekuju Metalac 2015, duel u Šapcu sa drugom ekipom Medicinara.

Valjevo-sport-rukomet-МЕТ-СЕД1-3Hala sportova. Sudije Vojinović i Pavlović iz Kragujevca. Isključenja ŽRK Metalac 2015 4 minuta, Sedmerac 4 minuta. Sedmerci ŽRK Metalac 2015 2 (1), Sedmerac 4 (0).

Valjevo-sport-rukomet-МЕТ-СЕД1-5ŽRK METALAC 2015: Kosić 6, Mosurović 3, Pavlović 4, Mijajlović 1, Nikolina Tripković 5, Staša Damnjanović 3, Birčanin 1, Nora Damnjanović 4, Jovančić 5, Despotović 5, Milovanović 4.

SEDMERAC: Božović 1, Čokić 1, Čaušević 1, Juković 4.

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.