Uhapšen zbog poreske utaje i falsifikovanja službene isprave

Pripadnici Ministartva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Sektorom poreske policije, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Valjevu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica privrednog društva «Kompakt tim» d.o.o. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od oktobra 2014. godine do aprila 2016. godine fiktivne fakture prikazivao kao prave u poslovnim knjigama o navodnoj nabavci dobara, na osnovu čega je lažno prikazivao PDV u iznosu od 3.676.398 dinara, kao prethodni porez sa pravom na odbitak, pribavivši protivpravnu imovinsku korist i nanevši štetu budžetu Republike Srbije u navedenom iznosu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.