Uprkos snegu preko metar, Divčibare funkcionalne!

“Na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača na Divčibarama prelazi metar visine”, kaže za portal Valjevska posla Branka Ilić, predsednica Mesne zajednice Divčibare i vlasnica Hotela “Pepa” u ovom planinskom turističkom centru. Ipak, po kazivanju ove naše sagovornice, za sada sve funkcioniše kako treba.

Nema problema sa napajanjem električne energije, kao i sa snebdevanjem vodom. Putari dobro čiste put prema Divčibarama, tako da autobusi stižu na odredište po ustaljenom redu vožnje bez većih kašnjenja. Zamerke su upućene jedino na račun privatnog preduzeća iz Lazarevca koje održava saobraćajnice na samim Divčibarama.

U funkciji su i žičare Crni vrh i Centar, kao i svi “bejbi” liftovi i staze za sankanje. Trenutno u Pančevačkom odmaralištu i Odmaralištu “Stevan Filipović” borave mališani na rekreativnoj nastavi.

Valjevo

Ilićeva kaže da je popunjenost neobičajno dobra za ovaj period, između novogodišnjih praznika i početka đačkog raspusta. Od 1. februara, kada počinje zimski raspust, očekuje se popunjenost svih raspoloživih kapaciteta, ceni Branka Ilić.

“Što se cena usluga tiče, one se ne menjaju već nekoliko godina. Jedino u periodu od 1. do 20. februara, kada je interesovanje najveće, cene će biti više za oko 10 odsto. Nakon 20. februara, sve će se vratiti na staro”, objašnjava Ilićeva i konstatuje da je ovo “dobra zima za ugostitelje, a i goste”.

Milena Kuzmanović

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.