Uspeh juniorki Odbojkaškog kluba Valjevo

Juniorski sastav odbojkaškog kluba Valjevo plasirao se među 16 najuspešnijih klubova u državi pošto je zauzeo prvo mesto u Kolubarsko – mačvanskoj ligi. Ekipa sastavljena od devojaka rođenih 2005. i 2006. godine bila je najbolja u konkurenciji pet klubova.

DOK_2309

Uspeh dobija na značaju ako se zna da je prva pozicija izborena u konkurenciji selekcija Uba i lajkovačkog Železničara, čiji su seniorski timovi godinama unazad u vrhu klupske odbojke, gradskog rivala Srbijanke 014 i ljiškog Spartaka. Devojke koje sa klupe predvode Đorđe Petrović i Radovan Stojanović su nakon osam odigranih kola imale identičan skor kao i Ub (sedam pobeda i jedan poraz), ali je prikupljeno tri boda više od rivala što je u ukupnom zbiru donelo prvu poziciju.

DOK_2292

Rezultat ove generacije još jedan je pokazatelj dobrog rada sa mlađim selekcijama u klubu, a u poslednjem meču u kojem su savladali gradskog rivala Srbijanku 014 sa 3:1 pehar kapitenu ekipe Jovani Đenić uručio je predsednik Odbojkaškog saveza grada Valjeva Zoran Ivović. Mladim odbojkašicama sledi duel sa drugoplasiranim sastavom iz beogradskog regiona, a to će verovatno biti Partizan. U slučaju novog trijumfa izboriće plasman među osam najboljih juniorskih ekipa u našem trofejnom sportu.

DOK_2221

O talentu devojaka dovoljno govori i podatak da njih sedam ove godine uspešno nastupa i za seniorski tim u Prvoj ligi Srbije, drugom rangu naše odbojke. U klubu koji će naredne godine obeležili pola veka postojanja trenira oko 200 devojaka, među kojima su i one najmlađe u školi odbojke.

DOK_2215

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply