UVO: “Skadar na Kolubari” građane “optimistično” košta 140 miliona dinara

Ujedinjena valjevska opozicija (SSP, DS, NS i PSG) oglasila se saopštenjem za javnost povodom rekonstrukcije Ulice Vuka Karažića, nazivajući je svojevrsnim “Skadrom na Kolubari”, koji građane košta 140 miliona dinara. Ukazuje se da je sve u vezi sa rekonstrukcijom ove ulice “pogrešno” i predstavlja “odraz nesposobnosti i bahatosti” ove vlasti.

Ulica-Vuka-Karadzica-1

Ulica Vukla Karadžića / Foto: Valjevska posla

U saopštenju se ističe da je rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića započeta u doba godine kada se radovi obično ne započinju. Napominje se da radovi kasne, da koštaju više nego što je planirano, a pride se već završeni delovi dodatno prekopavaju i iznova krpe.

“I umesto izvinjenja i objašnjenja gradska vlast upadljivo ćuti. Na pitanja novinara i građana gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković ne odgovara. Nemušta i nesposobna u svemu što radi, naprednjačka gradska vlast je pokazala novi nivo drskosti, pa nam preko omiljenog im izvođača radova finansiranih iz gradskog budžeta poručuje da bi trebalo da imamo malo više optimizma”, navodi se u informaciji za javnost.

Naglašava se da taj “optimizam gradske i republičke vlasti” puno košta i da se finansira iz džepova građana.

“Ulica Vuka Karadžića “optimistično” košta skoro 140 miliona dinara. A, možda će koštati i više, jer valja prvo sačekati neku novu kišu! Cena izgradnje Gerontološkog centra, kojeg 10 godina nisu ni pokušali da završe (niko ne zna kako), popela se na preko 12 miliona evra! Put od Lajkovca do Valjeva košta neverovatnih 158 miliona evra (8,8 miliona evra po kilometru) i finansira se iz kineskog kredita za koji smo bili uslovljeni da ga gradi kineska građevinska firma bez ikakvog tendera! Ulica Mirka Obradovića čija izgradnja je završena pre manje od dve godine se raspada i zrela je za rekonstrukciju! Nemačkoj Bizerbi poklanjamo 7 miliona evra i tako finansiramo skoro 20% ukupne investicije u fabriku u Valjevu, a da u njoj nećemo imati nikakav udeo u vlasništvu”, ističu iz Ujedinjene valjevske opozicije.

U saopštenju se dalje navodi da građani traže odgovore.

“I pored laži koje im se serviraju, građani vide da to što im se govori da je “kao nikad do sad”, “po prvi put u istoriji Srbije” i “za razliku od prethodnih vlasti”, nije ništa drugo do velika pljačka njihovih novčanika u zemlji, koja je na dan 31. januara 2022. godine bila dužna 30,6 milijardi evra. To je u stvari to “kao nikad do sad”, “po prvi put u istoriji Srbije” i “za razliku od prethodne vlasti”. Nikada pre nismo bili toliko dužni, a zadužuju nas dodatno gotovo svakog dana! Taj dug neko mora i da vrati”.

UVO-Udruzena-valjevska-opozicija

Iz Ujedinjene valjevske opozicije na kraju poručuju:

“Optimizam vlasti se tako finansira novcem građana za čije netransparentno i nelogično trošenje ne bi trebalo ni da joj postave pitanje. A, građani žele i moraju da znaju kako se troši njihov, sa velikom mukom i trudom, zarađeni novac. Optimizam ove vlasti je zapravo njihova nada da će još 4 godine našim novcem upravljati i raditi šta hoće, besomučno ga trošeći na netransparentan i besmislen način. Umesto optimistične vlasti potrebno je da imamo optimistične građane koji će verovati da u zemlji u kojoj žive imaju budućnost”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.