Užičani odneli pobedu na “Igrama bez granica” u Petnici

U potrazi za najboljim ekipama južnog dela Srbije, City Games karavan boravio je sinoć u Valjevu. Publika na tribinima SRC “Petnica”, koje su bile ispunjene do poslednjeg mesta, imala je priliku da prati do sada najbrojniji i najneizvesniji okršaj čak 8 timova iz Valjeva, Užica, Ljiga, Čačka, Uba, Osečine i Lajkovca. Zlato je kući odneo tim iz Užica i tako se plasirao u drugo srpsko polufinale koje će se održati 20. jula u Čačku. Drugoplasirana je bila ekipa iz Ljiga, a Čačani su zauzeli treće mesto.

City Games u SRC “Petnica” (foto: Marin Ćuk Vurnek)

Naš grad predstavljale su dve ekipe. Ekipa “Valjevo” osvojila je 4. mesto, dok je tim “Valjevo Tešnjar” zauzeo 6. poziciju. Valjevcima je osvetlao obraz Nikola Ivanović, član ekipe “Valjevo”, koji je u dispciplini “Plivanje i penjanje do pršute” oborio sve dosadašnje rekorde ove igre.

City Games u SRC “Petnica” (foto: Marin Ćuk Vurnek)

Takmičenje u Valjevu najbolje je otvorila ekipa Čačka, koja je u “Letećem vaterpolu” ostvarila 209 poena i time ostvarila maksimalan broj bodova nakon prve igre. Dobru koncentraciju Čačani su zadržali i u drugoj igri, u kojoj su najbrže spasili svoje koleginice iz ekipe i time ponovo dobili najviše bodova. Kroz prve dve igre Čačak je u stopu pratila ekipa iz Užica, koja je u obe igre ostvarila drugi najbolji rezultat i tim najavila da će borba za prvo mesto biti neizvesna do samog kraja. Pobednik se ponovo odlučivao u igri “Veslo”, koje nosi najveći broj bodova. Nakon 6 veslanja kao najizdržljiviji pokazali su se momci iz Ljiga, koji su zahvaljujući pobedi u toj igri došli na drugo mesto u generalnom plasmanu. Užičani su u “Veslu” osvojili već broj poena od Čačana i tako odneli pobedu.

City Games u SRC “Petnica” (foto: Marin Ćuk Vurnek)

City Games nastavlja potragu za najspretnijim gradovima Srbije, a sledeća stanica jeste Knjaževac 16. jula, gde će se održati druga runda kvalifikacija za južni deo Srbije.

City Games u SRC “Petnica” (foto: Marin Ćuk Vurnek)

Najbolji gradovi Srbije boriće se 22. jula na Zlatiboru za titulu prvaka, koji će predstavljati našu zemlju na evropskom finalu 2020. godine u Luksemburgu.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.