Valjevka Jana Lukić, predstavnica 14. Beogradske gimnazije, apsolutni pobednik 55. Smotre recitatora Srbije

U organizaciji Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije i Centra za kulturu Valjevo, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Grada Valjeva, u petak i subotu, 18. i 19. maja, u holu Centra za kulturu Valjevo, održana je 55. Smotra recitatora Srbije „Pesniče naroda mog”.

IMG-9ceb9fc394a330989575286e375c0cf8-V

Foto: Centar za kulturu

Odlukom žirija koji su činili: dr Radovan Knežević, profesor dikcije, predsednik, mr Andrijana Videnović, profesorka dikcije, Milorad Damjanović, glumac, Miroslav Trifunović, reditelj i Predrag Momčilović, profesor glume i glume u medijima, za apsolutnog pobednika Smotre proglašena je Jana Lukić koja je predstavljala Četrnaestu beogradsku gimnaziju pesmom Desimira Blagojevića „Druga kantata – Noćna”, a njen pedagog je Milica Živković. Jani je uručena plaketa “Dr Branivoje Đorđević”.

Jana Lukić - Smotra recitatora - foto-Dragan-Krunić

Jana Lukić, apslutni pobednik 55. Smotre recitatora / Foto: Dragan Krunić

Jana je ujedno i pobednica kategorije starijeg uzrasta u kojoj je nastupilo 34 takmičara, a među finalistima u ovoj kategoriji našli su se i Valjevci Sofija Nenadović (Valjevska gimnazija) i Vuk Stevanović (MŠ „Živorad Grbić”).

IMG-5c98b9c6209cf0d9f345155635abc020-V

Foto: Centar za kulturu

Pobednik u kategoriji mlađeg uzrasta u konkurenciji 35 takmičara je Živojin Milenić iz OŠ „Miloš Crnjanski” Čukarica, dok je u srednjoj kategoriji u kojoj je nastupilo 33 takmičara prvo mesto zauzela Teodora Čanković iz OŠ „Petar Kočić” Inđija. Ove godine ustanovljena je nagrada „Miodrag Mile Gajić” za inovativnost u recitovanju koju dodeljuje Opština Mionica, a koja je dodeljena Teodori Vlahović koja je predstavljala OŠ „Dr Đorđe Jovanović” Novo Miloševo.

IMG-c351c1febc2e9c4fdf02e7d8a1ae94d5-V

Foto: Centar za kulturu

Centar za kulturu Valjevo, ove godine nagradio je troje najuspešnijih pedagoga u protekloj deceniji: prof. dr Vera Vaš (profesorka Valjevske gimnazije), Slavica Đurđević (učiteljica u OŠ „Andra Savčić” Valjevo) i Slobodan Nogavica (profesor u Matematičkoj gimnaziji „Žarko Zrenjanin” u Vrbasu), pedagozi koji su u protekloj deceniji imali po pet republičkih nagrada (jedno od prva tri mesta).

B. M.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply