Akcija pešačenja i planinarenja

Danas je održana akcija pešačenja i planinarenja, u organizaciji Planinarskog kluba „Povlen“. Ova akcija se sprovodi u okviru projketa „Razvoj zdravih načina života u Srbiji“ Ministarstva omladine i sporta i Planinarskog saveza Srbije, a podržava je grad Valjevo.

Ponuđene su bile tri staze različite težine i vremena koje je potrebno da se obiđu. Prva staza je nazvana „staza ljubavi“ i start je bio  ispred Centra za kulturu. Staza je išla kejom poored reke Kolubare, preko parka na Pećini, Zdravljaka i Platana, Vidraka do Tešnjara. Ova staza je duga 3,8 km, spadala je  u  lake staze, a obilazak je trajao otprilike  dva sata.

Druga staza je nazvana „staza sreće“ i spadala je  u zahtevnije staze, za čiji obilazak je bilo potrebno 3,5 sata. Start je bio isto ispred Centra za kulturu pa onda je put dalje vodio pored Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg, duž reke Gradac do Degurića.

Treća staza je najzahtevnija i nazvana je „staza zdravlja“, dužine je 12 km, a planirano vreme obilaska je bilo negde oko 5 sati. Polazak je bio ispred restorana „Vidra“ na Gradcu, ide se duž reke Gradac, pored Konjičkog kluba, Degurićke pećine, manastira Ćelije, pa preko Aničića brda do Gradca.

[URIS id=13220]

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.