Nova Izložba u Studiju Trnavac: “Savremeni internacionalni akvarel”

U sredu, 26. oktobra, u 19 časova, u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ u Valjevu, biće otvorena izložba pod nazivom „Savremeni internacionalni akvarel“. Kako i sam naslov postavke najavljuje, ljubitelji umetnosti imaće priliku da vide grupnu izložbu 71 istaknutog svetskog umetnika iz 48 zemalja, sa šest kontinenata, koji nam na jedan svojstven umetnički način predstavljaju 86 radova rađenih tehnikom akvarela.

Umetnici izlagači na svojim delima pokazali su izvanredno poznavanje likovne discipline – akvarela. Posmatrajući predstavljene radove dolazi se do zaključka da se ovi autori vrlo ozbiljno bave akvarelom, koji iziskuje naročitu veštinu, likovnost, zahteva vreme i naravno izrazito poznavanje tehnike da bi rezultat bio na ovako visokom nivou, kakav se upravo prikazuje na ovoj izložbi u galeriji starog kantara.

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ zahvaljuje se gospodinu Peđi Aćimoviću, direktoru Galerije „A“ iz Beograda, na pomoći prilikom organizovanja i realizacije ove izložbe. Gospodin Aćimović je dugi niz godina glavni organizator vrlo uspešnog Internacionalnog bijenala akvarela, a nakon sjajnog, tek završenog Četvrtog, u toku su pripreme Petog bijenala.

Izložba će biti otvorena do 26. novembra  2016. godine!

[URIS id=13305]

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.