Besplatne radionice tokom zimskog raspusta

Kao i prethodnih godina, Centru za kulturu Valjevo tokom zimskog raspusta organizuje besplatne radionice za naše najmlađe sugrađane. Prijavite svoju decu na vreme, jer je broj mesta ograničen.

LIKOVNA RADIONICA

“GRAD I JA” – prostor, mesto, vreme

Tokom nekoliko dana polaznici ove radionice baviće se gradom kao prostorom gde jesmo. Od šireg pojma i shvatanja prostora, mesta i vremena – kroz razgovor i rad, stićiće se ulicama i trgovima do zgrade, kuće, sobe. Biće govora o o istoriji i spomenicima, fasadama, drvoredima, rekama. Učesnici radionice će se sa svojim mentorom baviti estetikom mesta gde živimo – crtati i slikati prozore, terase, krovove, kapije. Kreirati kako da sve bude lepše i bolje.

Uzrast polaznika – predškolski i školski.

Termin radionice od 01. do 05. februara, u trajanju od 2 sata.

Mentor: mr Katarina Marinković, slikar dizajner (prijave na telefon: 064 8 670 677)

KREATIVNO OBRAZOVNE I ZABAVNE RADIONICE 

Radionice za decu i mlade iz osteljivih grupa biće realizovane sa idejom da i tokom raspusta deca imaju interesantne aktivnosti. Svaka od radionica obuhvataće edukativne, psihološke, kreativne i zabavne sadržaje, uljučujući i posetu Bioskopu 85.

Radionice će biti organizovane u pet termina: 1, 2, 6, 7 i 8. februara od 16.00 do 17.30 časova u Folklornoj sali.

Mentori: Katarina Stevanović – defektolog, Danijela Filipović – specijalni pedago,  Nemanja Aćimović – defektolog, Katarina Bigović – viši fizioterapeut (prijave na telefon: 064 8 670 680)

FOTOGRAFSKA RADIONICA

Radionica obuhvataće teoretski deo gde će se govoriti o značaju fotografije na likovnu umetnost, i njenoj moći da ukaže, istakne određeni fenomen, stvar, problem, kao i njenoj sveprisutnosti u savremnom dobu. Praktični deo podrazumeva fotografisanje grada – ulica, spomenika, kuća, zgrada, mostova… Cilj radionice je da se kroz fotografiju prikaže, ono što nam je najdraže u našem radu, najlepše, mesta za koja smo vezani, mesta koja imaju svoju priču, kao i da ukaže na sve ono što je loše i što bi želeli da promenimo.

Na radionicu je potrebno doneti fotoaparat (alternativa je aparat na mobilnom telefonu).

Radionica će se održati od 06. do 10. februara, pet časova u trajanju od dva sata, za polaznike uzrasta od 11 do 15 godina.

Mentor: Katarina Todorović, istoričar umetnosti (prijave na telefon: 065 223 49 62)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.