“Kaskader” za Svetski dan pozorišta

Kao i svake godine, povodom  27. marta – “Svetskog dana pozorišta“, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U našem gradu, a u sklopu programa obeležavanja Dana Valjeva, biće izvedena predstava „Kaskader“ u produkciji Gradskog pozorišta „Abrašević“. Komediju Bratislava Brace Petkovića režirao je Miroslav Trifunović.

Predstava je nakon premijere na poslednjem „Abro festu“ zaslužila veoma dobre reakcije publike, medija i pozorišne kritike, a nakon toga je imala nekoliko zapaženih repriznih igranja. Naslovna uloga je poverena Branku Antoniću, a u glumačkoj podeli su :  Katarina Vićentijević,  Petar Ninić, Marija Stefanović, Filip Stanić, Jelena Selaković, Miroslav Trifunović i Mićko Milinković. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostimografiju kreirala Branka Šišinački Obradović.

Pre večerašnje predstave koja počinje u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom „Svetskog dana pozorišta“ koji je medjunarodnoj javnosti ove godine uputio, Sajmon Mekbarni, engleski pisac i reditelj.

Ulaz je slobodan. Karte se mogu preuzeti na blagajni od 17 do 20 sati.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.