Krušik ostvario dobit od 500 miliona!

Godina na izmaku jedna je od boljih u istoriji “Krušika”, jer ova valjevska kompanija u 2016. beleži realizacija od oko 50 miliona dolara, a ostvarena dobit biće 500 miliona dinara. Direktor “Krušika” Mladen Petković ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, povrh kojih je kao kruna došla i Jubilarna nagrada Privredne komore Srbije, koja je nedavno uručena “Krušiku” za 77 godina uspešnog poslovanja.

Valjevo

“Posebno smo zadovoljni i sa ugovorenim poslovima za narednu godinu, gde očekujemo da ostvareni rezultat bude najbolji u celoj istoriji Krušika. Svima je poznato da je 80-tih godina prošlog veka izvoz Krušika iznosio oko 76 miliona dolara, ali je tada u Kušiku radilo 9.000 ljudi. Mi planiramo da sa oko 2.500 zaposlenih, koliko će Krušik imati do kraja 2017. godine, dostignemo cifru od 80 miliona dolara i tako napravimo najveću realizaciju izvoza u istoriji Krušika”, kaže za valjevskaposla.info direktor Mladen Petković i dodaje da “Krušik” najviše sarađuje sa SAD, Saudijskom Arabijom, UAE i Vijetnamom, s tim što su Amerikanci najveći kupci proizvoda iz “klasičnog minskog programa”, po kojem je “Krušik” poznat u svetu.

Valjevo

Naredne, 2017. godine, prema listi prioriteta, očekuje se izgradnja više objekata za različite namene, sve sa ciljem obnove “Krušika” posle bombardovanja. U prvom kvartalu 2017. godine biće puštena u rad potpuno nova kapislana, najavio je prvi čovek “Krušika”. U ovom potpuno novom objektu prvi put će se raditi program kapisli, koje su faktički substitucija uvoza i radiće se za potrebe fabrika iz grupacije odbrambene industrije Srbije, kao što su “Prvi partizan” i nova fabrika u Uzićima kraj Užica.

Valjevo

“Radimo na obnovi proizvodnje raketnog programa, ponovo serijski proizvodimo rakete, što nije bio slučaj od 80-tih godina. Obnovili smo proizvodnju nekih raketa koje su se nekada radile u našim pogonima, neke smo modernizovali, a neke rakete će po prvi put biti rađene u Krušiku”, navodi Petković i ističe da je rad na razvoju novih proizvoda temelj optimizma  “Krušika” u nekom budućem periodu.

Valjevo

“Krušik” trenutno zapošljava 2241 radnika, a do kraja 2017. godine planirano je da se broj zaposlenih poveća na 2.500 ljudi. Prvi naredni talas zapošljavanja direktor najavljuje odmah po završetku novogodišnjih praznika, kada će posao u proizvodnji dobiti 120 novih radnika uglavnom mašinse struke, ali i elekto i mašinski inženjeri.

Valjevo

“U Krušiku je dosta nepovoljna starosna struktura, skoncentrisano je veliko znanje, ali su zaposleni uglavnom u godinama pred penzijom, tako da sada zapošljavamo dosta mladih inženjera, kako bismo uspeli da sačuvamo to znanje i prenesemo ga na mlađi tim”, kaže Petković.

Valjevo

Prema Petkovićevim rečima, “Krušik” je kompanija koja može da motiviše svakog mladog čoveka koji dođe da u njoj i ostane, jer zaposleni mogu mnogo toga da vide i nauče, pogotovo inženjeri koji žele da usvoje neke nove tehnologije.

Marija Petrović Marković

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

3 comments

  1. A vodu, struju, porez ne placa…

  2. DnevnaDoozaObicnogValjevca

    Krusik je svetlo u tunelu našeg grada … Pogledajte plate koje su daleko najviše za prosecnog-običnog Valjeva … samo da potraje …

  3. Bravo Valjevci!