Lokalni front o Dosijeu “Petnička pećina”

Ukoliko nadležne institucije ne budu radile svoj posao, Lokalni Front će svakako podneti krivične prijave za Petnicu, Prijezdić i druge teme koje su obrađene i koje će biti obrađene na njihovim konferencijama za medije, rekli su predstavmnici ovog udruženja građana u obraćanju novinarima i napomenuli da njihov pravni tim već uveliko radi na tome.

Aktivista Ivan Milovanović rekao je da predstavnici Grada nisu odgovorili na javno postavljena pitanja Lokalnog fronta VA u vezi javne nabavke koja se tiče uređenja prostora ispred Petničke pećine. “Odgovore smo zatražili od Grada na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i dobili odgovore koji su potvrdili sve naše do sada iznete tvrdnje i sumnje. Došli smo do dokumenata na osnovu kojih nadležni organi policije, tužilaštva i sudstva moraju pokrenuti radnje iz svoje nadležnosti i pronaći odgovorne”, rekao je Milovanović.

O tome da ne postoji urbanistički projekat za uređenje prostora ispred Petničke pećine i da se ne zna na osnovu čega je lokalna vlast započela radove, aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović iznosi zaključak da se “vlast protiv nelegalne gradnje bori nelegalnom gradnjom”. On je takođe rekao da je Lokalni front tražio kopiju građevinske dozvole, ili nekog drugog dokumenta u skladu sa kojim su radovi izvedeni, ali da je dobijen odgovor da građevinska dozvola ne postoji, a kopije bilo kojeg drugog dokumenta im nisu dostavljene.

“Nakon toga smo zatražili fotokopiju ugovora koji je grad sklopio sa izvođačem radova. Iz ugovora dolazimo do prave i stvarne istine o vrednosti javne nabavke koja iznosi 4.429.593,00 dinara. akle, ni dinara manje od onoga što smo tvrdili, nego 0,6 dinara više. Da li će se sada načelnik za infrastrukturu izviniti javnosti što je istu obmanjivao u više navrata i da li će snositi odgovornost za “javno izrečenu reč”, ostaje da vidimo u narednom periodu? Sledeće logično pitanje bilo je: ko je vršio nadzor i, naravno, tražili smo kopije zapisnika o primopredaji radova? Nadzor je vršio Milan Trifunović, građevinski inženjer u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu, upravo onaj koji je pre nekoliko godina obmanjivao javnost za neke druge radove u Petnici. Na osnovu mišljenja nadzornog organa u vezi viška i manjka radova, saznajemo da je bilo i viška i manjka radova, da je projektna dokumentacija bila neadekvatna, gde se, opet, za neuspeh radova krivi NN lice”, kazao je Željko Trifunović.

U potrazi za odgovorom šta je i koliko plaćeno, „frontovci“ su dobili fotokopije faktura i izvoda, kojima se “njihove sumnje potvrđuju”.

“Ono što je najvidljivije kada dođete na prostor ispred Petničke pećine su, svakako, informativne table i pisani sadržaj. Pokazaću vam dokument iz kog se vidi da su iste plaćene kao i posebno pisani sadržaj, a svedoci smo da istog nema. To jest, nije ga bilo za vreme radova, nije ga bilo ni tokom primopredaje radova, ni do kraja 2017. godine. I, šta ćemo sada gospodine Gvozdenoviću, gospodine Zorane Trifunoviću i gospodine Milane Trifunoviću? Ko će da odgovara što je novac građana Valjeva utrošen za nepostojeće stvari?”, pita aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović.

On je istakao da Lokalni front kao ozbiljna organizacija sa ozbiljnim ljudima iznosi samo činjenice i pozvao Valjevce da se zapitaju da li su svoj glas dali sadašnjoj vlasti da bi zapošljavali svoje supruge, sinove, kćeri, ljubavnice, ili da bi radili na poboljšanju uslova za život u našem gradu.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.