Ministar Ljajić : Za turističku infrastrukturu 790 miliona dinara

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas će ove godine za projekte razvoja turističke infrastrukture biti opredeljeno 790 miliona dinara.

On je posetom Divčibarama krenuo u obilaske glavnih turističkih centara u Srbiji sa ciljem da, kako je rekao, čuje da li postoje konkretni projekti za poboljšanje turističke infrastrukture koje bi ministarstvo, tj vlada moglo da finansira ili sufinansira“.

Govoreći o Divčibarama, ministar je rekao da bi 2018. godina mogla da bude prelomna za razvoj turizma ovog planinskog centra.

Valjevo

„ Treba da iskoristimo dolazak braće Teodosić koji će izgraditi jedan veliki turistički kompleks – hotel, sportske terene, velnes i spa centar. Upravo je to nedostajalo Divčibarama i mi moramo da pratimo tu investiciju, pre svega kroz pomoć države u izgradnji prateće infrastrukture, ali i da bogatimo turističke sadržaje i ponudu na Divčibarama“, objasnio je ministar.

On je dodao da je dogovoreno da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansira izgradnju Turističkog info centra na ovoj planini i da pomogne da Divčibare postanu celogodišnja turistička destinacija.

„Ono što Divčibare poseduju nema nijedan planinski centar, a to je prednost blizine Beograda od 118 kilometara i ta prednost se mora iskoristiti. Zato su potrebna nova ulaganja, koja uključuju i ulaganja države, pre svega u infrastrukturu“, rekao je ministar.

Ljajić je napomenuo da u ovom trenutku Divčibare značajnije ne doprinosi rastu turističkog promenta, ali uz Soko banju i Palić predstavlja važan budući turistički centar u koji država želi da ulaže.

I pored relativno loše infrastrukture, ministar je podsetio da Divčibare spada u četvrti turistički planinski centar u Srbiji, posle Zlatiobra, Kopaonika i Tare, a ispred Stare planine.

Izvor: http://mtt.gov.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.