Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju

Povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju u subotu, 24. marta, u 12 časova, predstavnici grada Valjeva i Vojske Srbije položiće  cveće na spomenik pilotu Milenku Pavloviću, a potom će biti organizovano polaganje cveća na spomenik stradalima u ratovima od 1991. do 1999. godine.

Bombardovanje Valjeva počelo je 14. aprila 1999. godine i naš grad je pretrpeo znatne štete. Poginulo je troje Valjevaca, dok je povređeno preko 50 građana. Na Valjevo i okolinu je palo 215 bombi, a najviše 150 bombi je bačeno na fabriku „Krušik“. U bombardovanju Valjeva je uništena zgrada MUP-a, kao i objekti u Pričeviću i na Divčibarama, srušeno je pet stambenih zgrada, oštećeno preko 200 stanova i 50 kuća u Valjevu.

U herojskoj odbrani na nebu iznad našeg grada, 4. maja poginuo je pilot pukovnik Milenko Pavlović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.