Paketići i za mališane u hraniteljskim porodicama

U organizaciji JKP Vodovod Valjevo, a u saradnji sa valjevskim firmama Una, Europrom, Myranova, Bosis i Officecom i Tropic Trade iz Beograda, organizovana je svečana dodela paketića koja je imala humani ton, jer su sa decom radnika Vodovoda novogodišnje paketiće dobili i mališani iz hraniteljskih porodica.

Valjevo

Dodela paketića, izvođenje predstave učenika Ekonomske škole “Čudesna šuma” i slikanje sa Deda Mrazom, organizovani su u Hotelu Grand za 99 dece zaposlenih radnika Vodovoda i 25 mališana uzrasta do 10 godina, koji su smešteni u hraniteljskim porodicama u Valjevu.

Valjevo

Hraniteljica Snežana Dragojlović (39) ima svojih troje dece i dva dečaka koja su više od 5 godina u njenoj porodici na hraniteljskom smeštaju.

“Hvala organizatorima i svom firmama što su se setili i dece koja su smeštena u hraniteljskim porodicama, jer ta njihova pažnja zna mnogo da obraduje ove mališane. Mnogo im znače paketići, raduju im se kao i Novoj godini i praznicima koji dolaze”, kaže Snežana Dragojlović, čija je petočlana porodica u svom domu u Brankovini pre pet i po godina na smeštaj primila dva dečaka, koji sada imaju 8 i 7 godina.

“Naporno jeste, ali ja sam odrasla u porodici koja je bila hraniteljska. Moji roditelji su preko 15 godina hranitelji i meni je to nekako usađeno. Deca se divno slažu. Mi njima svaki praznik priredimo kao da su u svojoj porodici… naša porodica ustvari i jeste njihova porodica. Do kada će oni biti sa nama, to se nikad ne zna, možda do punoletstva, možda pre!?! Sve zavisi od okolnosti, ali oni se osećaju kao da su usvojoj porodici”, kaže Snežana Dragojlović na pitanje kako se snalazi kao mama u porodici sa petoro dece.

Valjevo

Učenici Ekonomske škole sa svojim profesorima, posle izvođenja predstave “Čudesna šuma”

Sutra će za 54 mališana uzrasta do 10 godina, koja žive u hraniteljskim porodicama u Ubu, Ljigu, Mionici, Lajkovcu, Osečini i Koceljevi, biti organizovana predstava i dodela novogodišnjih paketića u Centru za kulturu u Valjevu. Za ove mališane pokolone je obezbedio veliki broj firmi i pojedinaca koji žele da ostanu anonimni.

Prema podacija Radne jedinice Centra za porodični smeštaj i usvojenje Valjevo u Valjevu ima 36 hraniteljskih porodica , a 45 valjevske dece je na smeštaju na našem okrugu.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.