Sjajan fudbal obeležio prvi dan turnira u Valjevu

Ako se po jutru dan poznaje, možemo sa sigurnošću reći da će građani Valjeva i okoline uživati u sjajnom fudbalu narednih dana.

U sklopu lokalnog turnira u malom fudbalu čiji pobednik će se plasirati na finalni turnir Jelen Kupa gde će se nadmetati sa ostalim šampionima turnira po Srbiji.

Ekipa “Ilija kop” ostvarila je najubedljiviji rezultat prvog dana turnira i pobedila “Autsajdere” sa 4:1, a dva pogotka postigao je Đorđe Miličević, najbolji i najefikasniji igrač prvog dana turnira.

Uz ostale dobre saigrače, Miličević je pokazao da je ekipa u kojoj igra glavni favorit za osvajanje turnira u Valjevu, a mladi igrači “Autsajdera” pokazali su da su veoma talentovani i da, uprkos ubedljivom porazu na startu, neće biti baš autsajderi na turniru .

Što se toka utakmice tiče, ekipa “Ilija kop” povela je sa 1:0 golom Dušana Stojanovića, dok je na 1:1 izjednačio lepim golom pod prečku Maletić, ali je zatim Miličević sa dva lepa gola doneo preokret, da bi se za konačnih 4:1 pobrinuoRadojčić.

Ekipa “Ilija kop” koja je osvojila i novogodišnji turnir u malom fudbalu u Valjevu, igrala je mnogo iskusnije i čvršće od talentovanih, ali nedovoljno probojnih članova ekipe “Autsajderi”.

Junak pobede je za JelenFootball.com samo je kratko izjavio da je zadovoljan igrom i pobedom tima, a kapiten Vladan Begović rekao je i da se nada da će njegov iskusan tim uspeti da se plasira za Jelenov finalni turnir u malom fudbalu Beogradu.

Dobar fudbal pružila je i družina iz “Kafića Zipa”, pobedom nad ekipom “Linije“ sa 2:1, a kako su u izjavi istakli, pobednici su slavili pobedu u istoimenom kafiću uz svoje omiljeno Jelen pivo.

Članovi “Bibloteke” poveli su protiv Fleša sa 1:0, golom Zdravkovića, ali nisu bili koncentrisani i “Fleš” je pred kraj meča jednom sevnuo (Lazar Vesić) i izjednačio na 1:1, što je bio konačan i jedini nerešen rezultat prvog dana turnira u malom fudbalu u Valjevu.

Na utakmici “Servis Gogić” – “FK Mladost Dračić” igralo se žustro, bilo je obostranih šansi, ali je do pred sam kraj meča bilo nerešeno 1:1, da bi više sreće na kraju imali serviseri i golovima Milutinovića i Stevanovića došli do pobede 3:1. Stevanović je postigao i prvi gol za “Servis Gogić”, dok je strelac za “FK Mladost – Dračić” bio Lučić.

Na turniru u malom fudbalu igra 10 ekipa raspoređenih u dve grupe, a pored broja ekipa i posećenosti organizator turnira Darko Pošarac je posebno zadovoljan što se ove godine turnir igra u mnogo boljim uslovima nego ranije, jer je opština Valjevo imala sluha za mali fudbal i betonirala prilično oštećen teren u naselju Kolubara i postavila žičanu ogradu oko terena. Da je fudbal u Valjevu bio dobar i nadasve fer fudbal potvrdio je savezni sudija Zoran Antonić koji je rekao da je na četiri utakmice bio prinuđen da samo jednom vadi žuti karton.

“Dobar fudbal se igra, ima izvrsnih ekipa, igrači su veoma borbeni ali korektni”, rekao je iskusni sudija Antonić.

Najbolja ekipa se turnira u malom fudbalu u Valjevu plasiraće se za finalni turnir koji se igra 10 septembra u Beogradu, a najbolja ekipa sa turnira u Beogradu kao nagradu dobija put u Pariz na “Park prinčeva”.

Za finalni turnir Jelen Kupa dosada su se plasirale sledeće ekipe: Dudovo Bure(Novi Sad), Saga (Pančevo), Samo Vas Gledamo (Borča), Jelen Rogonja (Lazarevac),Arena (Požarevac) i Mlinostep Ekostep iz Stepanovićeva (Bački Petrovac).

b92.net

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.