Usvojeni programi rada preduzeća i ustanova

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog rešenja o davanju saglasnosti na programe rada za 2017. godinu: Centra za socijalni rad, Predškolske ustanove „Milica Nožica“, Narodnog muzeja, Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“, Centra za kulturu, KUD „Abrašević“, Međuopštinskog istorijskog arhiva, Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni, JP „Agrorazvoj-valjevske doline“ i Turističke organizacije Valjevo.

Valjevo

Gradska uprava za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove dostavila je mišljenje Gradskom veću sa primedbama o načinu finansiranja Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje reginalnog višenamenskog sistema Stubo-Rovni „Kolubara“ u 2017. godini. „Preduzeće će nastaviti da funkcioniše, a mi ćemo se potruditi da dobijemo mišljenje resornog ministarstva da ovaj problem rešimo u narednih šest meseci. Ostaje činjenica da je ovo preduzeće izuzetno vredno i da je u njega do sada uloženo više od 70 miliona evra, a činjenica je da ovo preduzeće tek treba da stiče planiranu dobit. Mi smo se Republici obratili dopisom pre 2,5 meseca i Ministarstvu finansija gde smo ih obavestili o problemu i zatražili predlog rešenja, a odgovor još nismo dobili“, rekao je na sednici zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić. On je dodao i to da će rukovodstvo grada razgovarati sa menadžmentom ovog javnog preduzeća o koeficijentima i platama, koje su visoko rangirane.

Valjevo

Prilikom utvrđivanja programa rada ustanova kulture, Dejan Bogojević, član Gradskog veća zadužen za kulturu govorio je o predlogu da ove godine Grad organizuje „Kulturno leto“ koje bi imalo niz bogatih sadržaja, a čije bi finale bile „Tešnjarske večeri“. Bogojević je ovom prilikom sugerisao ustanovama kulture da apliciraju sa projektima za sredstva domaćih i stranih fondova. „Neke ustanove kulture do sada nisu nijednom konkurisale za sredstva kod resornog ministarstva, a to je važno zbog unapređenja rada. Zato je veoma bitno da se ove godine dostave projekti“, rekao je Bogojević.

Valjevo

Gradsko veće, pored ostalog, utvrdilo je i predlog odluke o obavljanju poslova sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, predlog odluke o promeni pravne forme JP „Agrorazvoj-valjevske doline“ kao i predlog odluke o izmenama odluke o osnivanju JP „Agrorazvoj-valjevske doline“.

Utvrđen je i predlog programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine kao i predlog odluke o nagradi grada Valjeva.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.