Za ubistvo u Zipi 35 godina robije

Presuda Višeg suda u Valjevu: Sreten Nikolić (25) osuđen je na 35 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Damjana Dragojlovića i nanošenja teških i lakših povreda gostima noćnog kluba „Zipa“ u oktobru 2016. godine.

Valjevo

Foto: Valjevskaposla

VALjEVO – Krivično veće Višeg suda u Valjevu kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, danas je na 35 godina zatvora osudila Sretena Nikolića (25) iz grada na Kolubari, zbog ubistva sugrađanina Damjana Dragojlovića (25) i nanošenja teških i lakših povreda gostima ovdašnjeg noćnog kluba “Zipa”, u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

Valjevo

Damjan Dragojlović

Ubistvu je prethodila svađa, potom i fizički obračun ispred “Zipe”, kada je Nikoliću Dragojlović zadao nekoliko udaraca rukama i nogom. Nikolić je potom otišao, ali se ubrzo vratio naoružan pištoljem i ispalio hitac u staklo kluba u kom je bilo oko 200 gostiju.

Valjevo

Foto: Valjevskaposla

Ušavši i “Zipu”, počeo je da puca u Dragojlovića i ostale. Od više hitaca koje je Nikolić u njega ispalio, jedan je Dragojlovića pogodio u grudi, drugi u butinu. Davora Milića pogodio je u prepone i karlicu, nanevši mu teške povrede. Od rikošeta, lakše je bio povređen gost Dalibor Petrović. Kada je izašao iz “Zipe”, stavio je pun okvir metaka u pištolj i ispalio još jedan hitac ka lokalu, koji srećom nikoga nije pogodio.

Valjevo

Foto: Valjevskaposla

Sa teškim povredama, Damjan Dragojlović prebačen je u valjevsku bolnicu, ali je ubrzo preminuo. Više javno tužilaštvo u Valjevu zahtevalo je maksimalnu kaznu, 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i nedozvoljenog nošenja oružja. Sudija Jasmina Terzić u obrazloženju presude rekla je da je Nikoliću u vreme izvršenja dela uračunljivost bila smanjena, ali ne do stepena bitnog. Navode Nikolića da se “događaja seća samo u fleševima”, sud nije prihvatio, s ozbirom da su izjave svedoka ukazivale suprotno.

NAJAVLjENE ŽALBE

Sud je utvrdio da je Nikolić od ranije bio u sukobu sa jednom navijačkom grupom iz Valjeva, ali da pokojni Dragojlović u tome nije učestvovao. Konstatovano je da je protiv obojice bilo podneto više krivičnih prijava za dela sa elementima nasilja, ali da ni u jednom događaju Nikolić i Dragojlović nisu bili akteri. Odbrana je tvrdila da je u pitanju ubistvo na mah, za koje je zaprećena znatno blaža kazna. Na prvostepenu presudu, obe strane najavile su žalbu Apelacionom sudu.

 

Branko Puzović (www.novosti.rs)

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.