Valjevska opozicija ima novog predvodnika?

Kako nezvanično saznaju Valjevska posla, nosilac liste “1 od 5 miliona” u Valjevu na narednim lokalnim izborima biće prof. dr Boško Đukanović.

Prof. dr Boško Đukanović na prvom protestu “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona” / Foto: Milan Pantelić

Prema nezvaničnim informacijama, dogovor da Đukanović bude nosilac liste “pao” je u petak uveče, na sastanku sa liderom “Dveri” Boškom Obradovićem, posle protestnog skupa “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona”, na kojem je Obradović bio glavni govornik. Na osnovu utiska sa poslednjeg protesta, koalicionu listu “1 od 5 miliona”, koja će u Valjevu izaći na naredne izbore, činiće Srpski pokret “Dveri”, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, Pokret za Valjevo, Demokratska stranka Srbije i Stranka moderne Srbije Tatjane Macure.

Ugledni svetski kardiohirurg prof. dr Boško Đukanović, Valjevac, nekadašnji direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, javno nikada nije krio svoj antagonizam prema vladajućem režimu i od prvog protesta “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona” na Desankinom vencu, svojim prisustvom podržava bunt i demonstracije građana. Minulog petka, takođe je bio među “pobunjenim” Valjevcima, čak se tokom protestne šetnje u Pantićevoj ulici pridružio predvodnicima kolone i zajedno sa liderom “Dveri” Boškom Obradovićem u prvom redu nosio “šetalicu”. Glavni transparent, pored njih dvojice, držale su i Mirjana Tanasković, potpredsednica valjevskih demokrata, Jelena Milošević-Krajinović, poverenik Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa u Valjevu i Snežana Đekić-Spajić, predsednica Stranke moderne Srbije u Valjevu.

Na čelu protestne kolone Boško Đukanović i Boško Obradović nose “šetalicu” / Foto: Milan Pantelić

Kako smo nezvanično saznali, u opciji da se nađe na valjevskoj izbornoj listi “1 od 5 miliona” bio je i Lokalni front Va, ali s obzirom na to da su ovdašnji frontovci pre 3 sedmice izašli iz organizacije protesta “Valjevo bez straha – 1 od 5 miliona”, skoro je nemoguće da će se njihova saradnja na tom političkom polju produbiti.

Na tu temu nam je iz Lokalnog fronta Va rečeno da im neformalno jeste nuđen zajednički nastup na listi “1 od 5 miliona”, ali da se zvanično o tome nikada nije razgovaralo, niti pregovaralo. Kako ističu, Udruženje građana Lokalni front Va će na lokalne izbore izaći samostalno.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. U ala ce da bude sad preletanja a narod ?
    Opet gulio tabanaj za 7 godina…