Valjevski gitaristi trijumfovali na 12. “VART”-u

Muzička škola “Živorad Grbić” bila je prošle sedmice domaćin 12. Međunarodnog takmičenja gitare “VART”, koje važi za jedan od najreprezentativnijih simbola ovdašnje Muzičke škole. Zbog aktuelne epidemiološke situacije ovogodišnji “VART” je prvi put održan u online formatu, a u njemu je učestvovalo preko 40 učesnika iz Slovenije, Republike Srpske i Srbije. Valjevska Muzička škola imala je 11 predstavnika i svi su osvojili Prve nagrade, tako da su valjevski gitaristi rangirani kao najuspešniji na ovom takmičenju. Pored toga, dve učenice MŠ “Živorad Grbić” Kalina Jovanović i Anđela Mišić, proglašene su apsolutnim pobednicima takmičenja u rangu osnovne i srednje škole, a za najboljeg među pedagozima, izabran je Luka Jezdić, profesor valjevske Muzičke škole.

Žiri koji su ove godine činili Boško Radojković – idejni tvorac i direktor jednog od najvećih muzičkih evropskih festivala “Gitar Art”, Milkica Ponjavić – profesor MŠ “Dr Vojislav Vučković” iz Beograda i Damjan Stanišić – profesor MŠ “Vojin Komadina” iz Zvornika, ocenjivao je snimke nastupa takmičara uzrasta od 9 do 19 godina. U vrlo jakoj konkurenciji učenici valjevske Muzičke škole rangirani su kao ubedljivo najuspešniji, jer je svih 11 učenika osvojilo 11 Prvih nagrada.

Takođe, apsolutnim pobednicima takmičenja za osnovnu i srednju školu proglašene su dve učenice MŠ “Živorad Grbić”. Za nivo osnovne škole, ovo priznanje dobila je Kalina Jovanović, učenica 1. razreda, u klasi prof. Luke Jezdić, a na nivou srednje škole, za Laureata je proglašena Anđela Mišić, učenica 2. razreda u klasi prof. Dragana Nikolića.

Ove godine, žiri takmičenja birao je i najboljeg pedagoga takmičenja, čime je dat doprinos afirmaciji najkvalitetnijih među nastavnicima, a naročito promociji ljudi koji i u vremenu koje umetnost ne prepoznaje kao prioritet, put obrazovanja i kulture vide kao jedini smislen put svakog deteta. Za najboljeg među pedagozima izabran je profesor valjevske Muzičke škole Luka Jezdić.

Prof. Luka Jezdić izabran je za najboljeg pedagoga na 12. “VART”-u

REZULTATI UČENIKA MŠ “ŽIVORAD GRBIĆ” NA 12. “VART”-u:

Klasa Luka Jezdić:

 1. Kalina Jovanović, 1. razred, 97,33 poena – Prva nagrada
 2. Luka Matijašević, 1. razred, 94,33 poena – Prva nagrada
 3. Naum Maksimović, 1. razred, 90,66 poena – Prva nagrada
 4. Jelena Dragićević, 2. razred, 92,66 poena – Prva nagrada
 5. Dušan Žunjić, 4. razred, 94,33 poena – Prva nagrada / Pobednik kategorije
 6. Anđelka Dragić, 6.r azred, 90,66 – Prva nagrada

Klasa Dragan Nikolić:

 1. Anđela Mišić, 2. razred SMŠ, 97 poena – Prva nagrada
 2. Milica Luki, 2. razred SMŠ, 95 poena – Prva nagrada

Klasa Miloš Popović:

 1. Minja Štulić, 2. razred, 96,33 poena – Prva nagrada
 2. Natalija Vuković, 1. razred, 90,66 poena – Prva nagrada
 3. Uglješa Teodorović, 3. razred, 91,33 poena – Prva nagrada

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.