Valjevski naprednjaci osudili upad demonstranata u zgradu RTS-a i dali punu podršku predsedniku Vučiću i ministru Stefanoviću

“Svako u ovoj zemlji ima pravo na svoje mišljenje, ima pravo da demonstrira, da se izražava onako kako misli i smatra da treba i kako mu vaspitanje pre svega nalaže. Ali, isto tako i država ima pravo da zaštiti poredak, da zaštiti javni red i mir, da zaštiti živote svojih građana, imovinu i da u 21. veku obezbedi nesmetano funkcionisanje državnih organa i odvinjanje društvenog i političkog života”, rekao je predsednik GrO SNS Valjevo i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, na jučerašnjoj konferenciji za medije, koja je hitno sazvana povodom eskalacije protesta u Beogradu i upada demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije.

Sa konferencije za medije u prostorijama GrO SNS u Valjevu / Foto: Slobodan Ćirić

Gvozdenović je osudio upad u zgradu RTS-a, rekavši da je reč o vandalizmu i napadu na novinare i sve zaposlene u toj medijskoj kući i pohvalio reakciju Policije koja je, prema njegovim rečima, bila izuzetno korektna, jer je uz najminimalniju upotrebu sile uspela da obezbedi javni red i mir i poredak.

“Sve dokle su mirne, dok ne vode u nered, anarhiju i haos, demonstracije su apsolutno prihvatljiv način izražavanja političkih stavova i jedan demokratski potencijal, koji opozicija može da koristi”, naglasio je Gvozdenović.

Gradski odbor Srspke napredne stranke u Valjevu dao je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru policije Nebojši Stefanoviću i pohvalio njihova reagovanja.

“Danas smo imali priliku da vidimo obraćanje predsednika Aleksandra Vučića u kojem je on komentarisao i sinoćnje i današnje događaje. Ne bih mogao ništa da dodam niti da oduzmem tome, sem da kažem da je sam predsednik pokazao izuzetnu i ogromnu ličnu hrabrost, ali isto tako i mudrost. Svi ovi događaji pretili su da pređu u incident širih razmera, moglo je da dođe do krajnje neželjenih stvari, ali je sve to na svu sreću izbegnuto. Istovremeno ste videli i ministra policije Nebojšu Stefanovića, koji je pribrano, skoncentrisanom smireno, pun znanja i samopouzdanja dao dve izjave u toku večeri i taj problem je sinoć rešen”, kazao je prvi ćovek vajevskih naprednjaka dr Slobodan Gvozdenović na konferenciji za medije, koja je hitno sazvana u nedelju, u 18 časova.

Sa konferencije za medije u prostorijama GrO SNS u Valjevu / Foto: Slobodan Ćirić

Rekavši da su demonstracije same po sebi nešto na šta je Srbija navikla, Gvozdenović je istakao da je i sam bio učesnik devetomartovskih demonstracija ’91. godine i da nikada ne bi poželeo da se takve demonstracije sa dva izgubljena života ponove.

“Ono što te i ove demonstracije razikuje jeste da se zna organizator, da su jasno bili iskazani zahtevi opozicionog Srpskog pokreta obnove, koji je organizovao tadašnje demonstracije. Tada je jedini cilj demonstracija bila smena 5 urednika televizije, na čelu sa direktorom. To se nažalost završilo gubitkom dva ljudska života, kada su poginuli jedan student i jedan policajac. Želim da se nikada to više ne ponovi. Tada je policija intervenisala mnogo brutalnije, sa dresiranim psima, sa suzavcem i vodenim topovima, ali na svu sreću ovoga puta takva reakcija policije je izbegnuta”, rekao je predsednik Gro SNS-a u Valjevu dr Slobodan Gvozdenović i čestitao ministru policije Nebojši Stefanoviću i pripadnicima MUP-a na profesionalnom i odgovorno obavljenom poslu.

Sa konferencije za medije u prostorijama GrO SNS u Valjevu / Foto: Slobodan Ćirić

Na novinarsko pitanje kakvi su rezultati istraživanja o rejtingu Gradskog odbora i funkcionera SNS-a u Valjevu, koje je naručila centrala Srpske napredne stranke iz Beograda, prvi čovek valjevskih naprednjaka je odgovorio da je Gradski odbor u Valjevu apsolutno jedan od najboljih odbora Srpske napredne stranke u Srbiji. Upitan da kaže kako je on lično kao funkcioner ocenjen u tom istraživanju, Gvozdenović je rekao da su ga profesori na Medicinskom fakultetu i na specijalističkom ispitu ocenili sa odličnim ocenama, a da se za odgovore o istraživanju moraju pitati oni koji su istraživanje i pravili.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Jel se ovo Boba nagnuo da bolje mogu svi da mu uđu u pozadinu?