Valjevski socijalisti spremni za obeležavanje 77. godina od smrti Stevana Filipovića

U sklopu pripreme obeležavanja 22. maja, dana kada je pre 77 godina vešanjem pogubljen Stevan Filipović, Socijalistička omladina Valjeva je u saradnji sa Udruženjem akcijaša i volentera Valjeva minulog vikenda radila na čišćenju i uređenju spomen parka na brdu Vidrak, na kojem se nalazi grandiozni spomenik ovom mladom revolucionaru i narodnom heroju, koji ne samo da jedan od najprepoznatljivijih simbola našeg grada, već predstavlja simbol otpora i borbe protiv fašizma na svetskom nivou.

SPS VALJEVO

Zajedničkim snagama, vredni članovi Socijalističke omladine GrO SPS-a u Valjevu i valjevski akcijaši, potrudili su se da se spomenik Stevanu Filipoviću očisti, da se urede sve zelene površine oko njega, i da se zasadi cveće i nove sadnice drveća, kako bi spomen park dobio lepše ruho i bio spreman za sredu, 22. maj, kada će valjevski socijalisti u 14 časova obeležiti 77. godina od smrti Stevana Filipovića.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Valjevu poziva sve građane da tog dana u što većem broju dođu na brdo Vidrak i svojim okupljanjem odaju počast mladiću koji je umro hrabro kličući slobodi, koji nas i danas prkosno podignutim pesnicama opominje da se veliko seme zla, koje je poraženo u Drugom svetskom ratu, nikada više ne sme zametnuti. Svojim dolaskom na ovaj skup, povodom obeležavanja godišnjice smrti Stevana Filipovića, Valjevci treba da pokažu da za pelcere fašizma ovde nema mesta.

“Nemojte da pokažete da naša smrt znači njihovu pobedu” – bile su reči koje je dvadesetšestogodišnji Stevan Filipović uputio svojim drugovima saborcima kada je odvođen u samicu, neposredno pre izvršenja smrtne kazne vešanjem. Zato ćemo u sredu, 22. maja, kao Gradski odbor Socijalističke partije Srbije, koja najvernije i najdoslednije čuva tradiciju antifašističke borbe, pokazati da ujedinjeni stojimo na liniji odbrane protiv retrogradnih fašističkih ideja i da je neophodno stalno zalaganje svih nas da se fašizam do kraja porazi i zasvagda iskoreni.

SPS VALJEVO

Press služba GrO SPS Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.