Verizon kupio Yahoo

Američki operater Verizon danas je objavio da je kupio Yahoo! za 4,8 milijardi dolara, čime je potvrdio nedavna nagađanja mnogih medija.

Yahoo! važi za jednog od pionira interneta kakvog danas poznajemo, i za njega se može reći da ga je pre dvadesetak godina na neki način i oblikovao. Yahoo! u ovom trenutku broji oko milijardu mesečno aktivnih korisnika, od kojih preko 600 miliona njegovim uslugama pristupa putem telefona.

Oni malo stariji se sećaju da su Yahoo! servisi nekad bili dosta popularniji, među kojima se ističe pretraživanje interneta, e-mail servis i Yahoo! Messenger. Pritisnut konkurencijom, Yahoo! već nekoliko godina beleži pad profitabilnosti i druge probleme u poslovanju, što je rezultovalo traganjem za novim strateškim partnerom.

Hoće li se Yahoo! pod Verizon-ovom kapom oporaviti i kako će uopšte njegova budućnost izgledati, videćemo kroz sledećih nekoliko meseci.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.