VK Valis: “Smatramo da su gradonačelnik i njegov tim za sport na pravi način razumeli naš apel i vapaj za pomoć”

Pred početak takmičarske vaterpolo sezone u Super ligi Srbije, saopštenjem za javnost oglasio se VK Valis, koji debituje u ovom najvišem rangu takmičenja u državi. U informaciji za javnost se, između ostalog se navodi, da će “Valisovi” vaterpolisti dati sve od sebe da kao debitanti ostvare svoj cilj i budu u prvih 8 ekipa i tako zadrže mesto u Super ligi i naredne sezone. Upravni odbor VK Valis se u saopštenju posebno osvrnuo na “splet specifičnih okolnosti” u kojima se klub našao u pripremnom periodu.

U prvoj utakmici VK Valis će 6. oktobra na zatvorenom bazenu u Lajkovcu biti domaćin VK Proleter iz Zrenjanina.

“Zadovoljni smo uslovima koje smo zatekli na tek izgrađenom “komšijskom” objektu, iako nije u potpunosti prilagođen za vaterpolo takmičenja. Svi zajedno radimo na tome, da i bazen u Lajkovcu i naši vaterpolisti budu maksimalno spremni do početka sezone. Zahvaljujemo se od srca Opštini Lajkovac i njenom rukovodstvu, koje nam je izašlo u susret i koje se zdušno angažovalo da VK Valis prebrodi problem sa nedostatkom osnovnog uslova za trening – bazenom”, piše u saopštenju.

Dalje se navodi da je “nekoliko faktora neplanski uticalo i u velikoj meri poremetilo “Valisov” pripremni period i trenažni proces”.

“O tome smo nedavno govorili na konferenciji za medije, koja je u javnosti reaktivirala pitanje izgradnje zatvorenog bazena, o kome se govori poslednjih 30 godina. Povod našeg obraćanja novinarima bio je uspeh dvojice “Valisovih” vaterpolista, koji su se sa juniorskog Evropskog prvenstva održanog na Malti, vratili sa zlatnim medeljama. Petar Stanić i Aleksandar Kovačević, kao talentovani i uspešni valjevski sportisti pred konferenciju za medije imali su prijem kod gradonačelnika Lazara Gojkovića i definitivno je da su oni budućnost, ne samo vaterpola Valjeva i Srbije, nego srpskog sporta u celini. Novinare je interesovalo kako teku pripreme pred početak Super lige, kako i gde vaterpolisti “Valisa” treiniraju, imajući u vidu da se na bazenima SRC Petnica, baš u ovom periodu, pred početak takmičenja, izvode građevinski radovi na zameni betonskih ploča. Sve što je rečeno tom prilikom, odgovarajući na pitanja novinara, nije bilo usmereno ni protiv koga lično. Bio je to apel za saradnju i vapaj za pomoć jednog “malog” Valisa, pred kojim su borbe sa vaterpolo “aždajama”. Nažalost, okolnosti su takve da jedini valjevski superligaš nije imao sreće da “bira” u kojoj sezoni će debitovati, jer smo sigurni da niko iz Grada Valjeva i UFK Valis nije imao nameru da trenutnim radovima na poboljšanju uslova na bazenima u Petnici “ugrozi” trenažni proces i start našeg vaterpolo kluba u Super ligi”, pojašnjeno je iz Uprave kluba.

“Smatramo i vodimo se time da su sportisti dužni i u obavezi da uvek govore šta je to što treba i može da se uradi da bi se sport kojim se bave učinio boljim. To niko ne treba da shvati kao kritiku, već kao ideju i smernicu stručnih ljudi predanih sportu, zarad zajedničkog cilja za svu decu, naše buduće šampione. Misija svakog sporta, svakog kluba, svakog trenera i svakog sportiste je konstantna težnja ka boljem, ka pomeranju granica. Zato smo kao sportski klub osećali potrebu da kažemo šta je to sve što bi nam pomoglo, učinilo nas boljim, doprinelo ne samo našem razvitku, već i samog vaterpola kao sporta u Valjevu. Takođe smatramo da su gradonačelnik i njegov tim zadužen za sport razumeli na pravi način taj naš apel i vapaj za pomoć, jer su i sami bili uspešni sportisti i treneri. Priča o sportu nije, i nikako ne sme biti, usmerena ka pojedincima. Timski rad je veoma bitan i često odlučujući faktor za ostvarenje uspeha i izvanrednih rezultata”, posebno je naglašeno.

Dalje se navodi da se priča o zatvorenom bazenu u Valjevu aktuelizovala ulaskom VK Valis u Super ligu, posebno sad pred početak prvenstva.

“Činjenica je da se naš klub našao u specifičnim okolnostima u kojima treba da debituje u državnoj vaterpolo eliti, ali je činjenica i to da VK Valis nije tražio “krivce”, već otvoreno govorio o novonastalim okolnostima i predlozima za rešavanje problema sa kojim se klub trenutno suočava. Verujemo da će radovi u SRC Petnica biti završeni u dogovorenom roku i da ćemo zajedničkim snagama, svi mi koji volimo i živimo za sport i mlade sportiste, izvući poruku iz ove priče i izaći jači”, ističe se u ovoj informaciji za javnost.

Uprava najboljeg valjevskog vaterpolo kluba posebno naglašava da ostaje velika žal što na početku Super lige VK Valis neće biti domaćin na svom “terenu” i što prve superligaške utakmice neće odigrati pred svojom publikom u Petnici.

“Ali, okolnosti su takve kakve jesu. Na njih nismo mogli da utičemo, već samo da se na njih prilagodimo. Nažalost, “vanredne okolnosti” i “faktor sreće”, na početku najvažnije sezone u istoriji VK Valis i valjevskog vaterpola, nisu na našoj strani. Možda je to Valisova “cena” da se kroz trnje dođe do zvezda?”, zaključuje se u saopštenju Upravno odbora VK Valis.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.