Zaglavljen voz sa više od 30 putnika: Palo drveće na kontaktnu mrežu

Nesto više od 30 putnika provelo je 6 i po sati  u vozu u  stanici Lastra, koja se nalazi na 12 kilometru na ulazu u  Valjeva iz pravca Požege, zbog  stabala koja su se pod teretom snega na više mesta obrušila na kontaktnu mrežu  u kanjonu reke Gradac, potvrdio je  Nenad Stanisavljević,  PR “Infrastrukture železnice Srbije”. Putnike je danas u 14.35 u stanici Lastra preuzeo autobus, čiji je vozač i sam imao problema da se probije do stanice Lastra jer je na putu Valjevo – Kosjerić  bio preprečen kamion.

Zeleznica-sneg-pruga-voz-Valjevo-2

Fotoilustracija

Radi se o vozu koji je krenuo iz Požege jutros  u 7.17 sati, a u Beogradu je po redu vožnje trebalo da bude nešto posle 9 sati.

Kako nam je potvrdio  Nenad Stanisavljević železnički saobraćaj na relaciji Beograd – Valjevo – Užice je do daljnjeg u prekidu.  Ekipe “Infrastrukture  železnice Srbije”nalazi se na raščišćavanju  terena na  četiri punkta na potezu od Resnika do Kosjerića kako bi železnički saobraćaj na  barskoj pruzi bio što pre  normalozovan.

Zeleznica-sneg-pruga-voz-Valjevo-1

Fotoilustracija

Na  naše pitanje  da li se blagovremenim raščišćavanjem rastinja uz prugu ovakva situacija mogla prevenirati,  Stanisavljević je rekao “ ne”.

Facebook komentari

About MILENA KUZMANOVIĆ

Novinarka sa diplomom Fakulteta Političkih nauka u Beogradu. Karijeru započela u Radio Valjevu gde je prošla put od novinara-pripravnika, urednika do v.d. direktora. Pisala i za valjevski nedeljnik "Napred". Od 2011. godine dopisnica je redakcije RSE. Trenutno radi kao dopisnik N1. Za portal Valjevskaposla.info piše od 2018. godine.