“Zgrada Doma Vojske budući Dečji kulturni centar”

Na prvoj Svetskoj konferenciji o dobrobiti dece 1925. godine u Ženevi, datum 1. jun proglašen je za Međunarodni dan dece. Zvanično, u međunarodnoj zajednici 1. jun je usvojen kao Međunarodni dan dece 25 godina kasnije, 1950. godine. Uz napomenu da svaki dan treba da bude posvećen našim najmlađima i njihovoj dobrobiti, da svako dete zaslužuje jednaku šansu, jer dete zaista treba da bude i ostane dete, kandidat SPS-a za gradonačelnika Valjeva Đorđe Milanović predstavio je danas jedan od planova stranke koji se direktno tiče naših najmlađih sugrađana, saopšteno je iz GO SPS Valjevo.

Kako se navodi, Socijalistička partija Srbije ima jasan plan za budućnost zdanja Doma Vojske, prema kojem će ova zapostavljena i beživotna zgrada u centru grada prerasti u mesto dečje igre i osmeha. Dom Vojske postaće Dečji kulturni centar.

“Dom vojske pretvoriće se u prostor za kreativne, savremene i interaktivne dečje programe, koji su u skladu sa interesovanjima i potrebama najmlađih. Novi ambijent biće namenjen za kreativne radionice za decu, predstave, koncerte i filmske projekcije. Oživećemo sada zapostavljen prostor i Dečji kulturni centar prilagoditi istraživanju talenata kod dece i mladih u svim oblastima kulturnog stvaralaštva, unapređenju njihovih veština i otkrivanju novih znanja. Dečji kulturni centar biće svojevrsni medijum za ostvarivanje direktne komunicije sa decom i mladima, ali i za njihovo usmeravanje ka sticanju potreba za umetničkim doživljajem, saznanjima i zabavom”, izjavio je Đorđe Milanović, kandidat SPS-a za gradonačelnika Valjeva ovim povodom,

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Do sada je Medjunarodni dan deteta bio 20. novembar, molim objasnjenje od kada je 1. juni to postao? Dakle, jos jedna zloupotreba dece! Mudrome dovoljno!