Zgrade Stomatologije i Doma zdravlja dobijaju novi izgled

Do kraja godine biće kompletno rekonstruisane zgrade Stomatologije i Doma zdravlja Valjevo, zašta su od Kancelarije za javna ulaganja dobijena sredstva u iznosu od preko 100 miliona dinara prošle godine. Direktorka valjevskog Doma zdravlja dr Branka Antić za Valjevska posla kaže da se projekat privodi kraju i da će prvo početi rekonstrukcija zgrade u kojoj je smeštena valjevska stomatološka služba.

Doma zdravlja Valjevo

Dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo (foto: Valjevska posla)

Javna nabavka za rekonstrukciju zgrade Službe stomatologije biće raspisana 1. aprila, a radovi će početi mesec dana kasnije, dok će javna nabavka za zgradu Doma zdravlja biti raspisana 1. maja, a prvog dana juna startovaće rekonstrukcija.

“Krenućemo prvo od zgrade Stomatologije iz prostog razloga jer se u tu zgradu godinama nije ulagalo. Biće ugrađen lift, koji je bio planiran još izgradnjom same te zgrade, jer na 3. spratu Stomatologije nameravamo da otvorimo još dve ordinacije Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništava. Problem je bio da otvorimo te ordinacije baš zbog toga što nemamo lift”, kaže prva žena valjevskog Doma zdravlja.

Zgrada Doma zdravlja biće rekonstruisana od krova do poda. Najveći “zahvat” pretrpeće Služba hitne pomoći, otkriva dr Branka Antić.

“Zaposleni u Hitnoj službi rade neverovatan i jako bitan posao, a niko nije dovoljno obraćao pažnju na njihov radni prostor. Mislim da je prostor u toj službi skučen, neadekvatan i da ti ljudi zaslužuju širok, svetao i lep prostor za svoj rad i boravak”, ističe dr Branka Antić napominjući da je projektom rekonstrukcije, između ostalog, obuhvaćen i atrijum Doma zdravlja

 

Prema njenim rečima, za sve što bude rekonstruisano i menjano biće korišćeni najbolji materijali da bi sve što bude urađeno bilo ne samo lepo već i dugotrajno.

“Na primer, ponovo će biti postavljeni novi podovi, jer se sadašnji nisu pokazali kao dobri. Prosto, dobili smo novac koji je namenjen za to i iskoristićemo ga da bismo dobili kvalitet svega što budemo radili. Odgovorno tvrdim da ću ja sve to da nadgledam, jer kada se nešto radi, onda mora da se radi kako treba ili se neće raditi uopšte”, odlučnog je stava dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.