Valjevske demokrate: “Zvaničan sajt Grada Valjeva bi trebalo da služi za promociju grada i informisanje građana, a ne za plasiranje uvreda, diskvalifikacija i pretnji”

Demokratska stranka Valjevo oglasila se saopštenjem za javnost u kojem je osudila zloupotrebu javne funkcije od strane gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, jer je “iskoristio zvaničan sajt Grada Valjeva, koji bi trebalo da služi za promociju grada i informisanje građana, a ne za plasiranje uvreda, diskvalifikacija i pretnji”.

Valjevske demokrate su navele da nijedan predsednik opštine, ni gradonačelnik, nikada nije na zvaničnom glasilu Grada Valjeva objavio svoj politički stav, niti je isto zloupotrebio.

“Slobodan Gvozdenović je u saopštenju za javnost sa zvanične internet stranice Valjeva, lidere opozicije nazvao fašistima, tajkunima i kriminalcima, a medije koji nisu pod kontrolom Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića “gebelsovskim centrima za trovanje Srbije”. Gvozdenović nije samo zloupotrebio javnu funkciju kako bi vređao neistomišljenike, širio govor mržnje i uputio im otvorenu pretnju “predsednik Vučić za fašiste i kriminalce ima samo tepih bombardovanje”, već je ispod svog potpisa, sa leve i desne strane grba Grada Valjeva istakao logo Srpske napredne stranke i medija info.24, koji ista stranka kontroliše. Nakon reakcije Lokalnog fronta Valjevo i pisanja internet novina Kolubarske.rs i VAmedia.info portala sa zvanične prezentacije Grada Valjeva ukolonjeni su znak političke organizacije kojoj Gvozdenović pripada i privatnog medija, ali skandalozno saopštenje nije uklonjeno”, piše u saopštenju Gradskog odbora Demoksratske stranke Valjevo.

Demokrate su poručile da Demokratska stranka Valjevo poštuje Valjevke i Valjevce i smatra da zaslužuju mnogo bolje od onoga što im Gvozdenović poručuje.

“Valjevo je uvek bilo grad slobodoumnih, čestitih, obrazovanih i odvažnih ljudi. Iz Valjeva se u mnogim periodima pokretao točak istorije i odavde se valjala sloboda”, navele su valjevske demokrate i pozvale sve Valjevke i Valjevce da večeras na Gradskom trgu, u 18 časova, pokažu solidarnost sa svojim sugrađaninom Aleksandrom Obradovićem.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.