Asfaltiranje regionalnog puta od Belega do Bogdanovića brda

Do bazena u Petnici i Divčibara moći će lakše da se dođe zahvaljujući  asfaltiranju deonice puta od Belega do Bogdanovića brda, koja je u toku. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović sa saradnicima danas je  obišao radove na delu puta od Belega do skretanja za bazene u Petnici, a ovaj deo puta će već sutra biti otvoren za saobraćaj.

Gradonačelnik je rekao da je vrednost radova oko 127 miliona dinara i da se radi 7,5 km puta na teritoriji Valjeva i 10,5 km puta na teritoriji mioničke opštine, što ukupno iznosi  18 km regionalnog putnog pravca koji će biti presvučen beton asfaltom. Ova deonica je veoma važna za Valjevo i Mionicu, a naročito za razvoj turizma na Divčibarama. Radove finansira Vlada Republike Srbije preko JP „Putevi Srbije“, a izvodi Preduzeće za puteve.

„ Povod ovog obilaska je izuzetno značajan iz više razloga. Mislim da su najveći radovi na ovih 7,5 km koji se nalaze u valjevskoj opštini jer se tu nalaze dva klizišta u selima Paune i Klinci i to iziskuje najviše sredstava.  Ova dva krupna klizišta su ovaj put učinila izuzetno lošim. Takođe rešavamo put ka Divčibarama, do Bogdanovića brda, kroz selo Rajković i sve to se uklapa upravo u politiku ove gradske vlade i ove vlasti. Kada su u pitanju turističke destinacije u gradu Valjevu, Divčibare su prioritet gde je izgradnja kanalizacije u punom jeku. Sve što je rekla ministarka Zorana Mihajlović, kada je pre mesec i po dana bila u poseti Valjevu je urađeno, rekonstrukcija ovog putnog pravca koji je minisatrka naglasila kao i rekonstrukcija duplih traka koja je u toku. Raspisan je tender za izradu projektne dokumentacije za nastavak cevovoda od Oštrikovca ka opštinama Ub, Ljig, Lajkovac, Lazarevac i nove fabrike vode na Pećini, čija je vrednost 70 miliona dinara. Računajući sve što smo za mesec i po dana dobili od srpske Vlade i sve što ćemo dobiti do kraja godine ubrajajući tu i 230 miliona dinara koje je ministarka Mihajlović izdvojila za projekat puta M4, koji nas vezuje  sa koridorom 11, radi se o cifri od oko 5 do 6 miliona evra. Srpska vlada u fokusu drži Valjevo i vidi se da se ovde dobro radi , da svoje obaveze na vreme ispunjavamo. Idemo tragom politike predsednika Aleksandra Vučića, približavanje ka Evropskoj uniji. Naša je obaveza da svim snagama pokušamo da budemo makar malo kao predsednik ili makar više ako nam to ide od ruke, ali svakako na prvom mestu da radimo u interesu građana Valjeva,“ istakao je gradonačelnik Gvozdenović.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. Pitam se samo koliko li će im trebati da urade tih 18km puta kad im je za ovih 1320m trebalo više od 10 dana.