Incident na protestu Udruženja boraca – Napadnut novinar, uhapšena dvojica boraca za nasilničko ponašanje

Tokom jučerašnjeg protesta “Udruženja boraca ratova od 1990. godine” (UBR), koji traže ostavku gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, došlo je do verbalnog i fizičkog napada na Marka Aćimovića (33), novinara Radio Valjeva i portala Kolubarski.info.

Do incidenta je došlo kada je tokom davanja izjave za medije Ljubomir Bradić primetio da ga “nepoznato lice” snima mobilnim telefonom. Bradić je prekinuo davanje izjave i krenuo ka Marku Aćimoviću upitavši ga “Ko si ti?”. Ceo događaj zabeležile su kamere Televizije Valjevo plus i Televizije Marš, a sve vreme je mobilnim telefonom snimao i napadnuti Marko Aćimović. U incidentu na Gradskom trgu reagovala je policija, koja je zasigurno sprečila rasplamsavanje tenzije i ozbiljniji fizički obračun. Na lice mesta došlo je i vozilo hitne pomoći koje je odvezlo Aćimovića. Internet i društvene mreže “vrve” od snimaka, fotografija i komentara o celom događaju.

https://www.youtube.com/watch?v=JL3WJon9e28

 

Iz Policijske uprave Valjevo danas je saopšteno da su uhapšeni M. G (1963) i B. P. (1954) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje. Oni se sumnjiče da su juče fizički napali novinara Marka Aćimović ispred zgrade Gradske uprave u Valjevu i zadali mu više udaraca kada je pokušao da izveštava sa javnog skupa koji se održavao na pomenutoj lokaciji, navodi se se u saopštenju. Osumnjičeni su privedeni u prostorije Osnovnog javnog tužilaštva, i nakon saslušanja kod tužioca, sprovedeni su  kod sudije za prethodni postupak kako bi isti doneo odluku, a povodom predloga osnovnog javnog tužioca za određivanje pritvora osumnjičenim licima.

Kako nezvanično saznajemo uhapšeni su borci Momčilo Grkoviću i Božidar Petrović. Ljubomir Bradić je na svom Fejsbuk profilu objavio da je hapšenje “četničkog Vojvode” Momčila Grkovića, velikog borca i ratnika, bruka i da je on nevin čovek.

(Jedna od objava Ljubomira Bradića na Fejsbuku)

Portal Kolubarski. info, za koji se Marko Aćimović predstavio da izveštava, objavio je vest da su na protestnom skupu “Udruženja boraca rata od 1990. godine”, koji je organizovao Ljubomir Bradić, “najbrutalnije napadnuti novinar Radio Valjeva 2 i portala  Kolubarski.info Marko Aćimović kao i fotograf Željko Bošković”. Ljubomir Bradić je na svom Fejsbuk profilu u više objava napisao da je Marko Aćimović “provokator”, postavio pitanje “Šta će Aćimović Marko iz Beograda da provocira borce i ometa policiju u radu u Valjevu?”, zatim saopštio da će ići da prijavi Aćimovića jer mu je naneo povrede, kao i zbog “pokušaja ubistva tronošćem od kemere” i da i on poseduje lekarsko uverenje i dokaze.

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije preneli su na svojim zvaničnim sajtovima vest o napadu na novinara Marka Aćimovića u Valjevu i hapšenju njegovih napadača.

Kako su prethodno najavili, članovi Udruženja boraca ratova održali su juče protestnu šetnju i okupili se na Gradskom trgu tražeći ostavku gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, optužujući ga da radi protiv njihovog udruženja. Prema tvrdnjama Ljubomira Bradića, predsednika UBR, gradonačelnik Gvozdenović oformio je komisiju za dodelu novca za projekte iz oblasti boračkih prava u kojoj su dva člana u sukobu interesa i da ta komisija pokušava da sredstva dodeli nekom drugom udruženju koje ne ispunjava uslove ovogodišnjeg konkursa. Bradić je istakao da je o svemu upoznati nadležni u Beogradu, koji su obećali da će sa pažnjom pratiti rezultat konkursa.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

3 comments

  1. Gradska vlast vec duze vreme trudi se da otkloni sve nepravilnosti koje je za sobom ostavila predhodna vlast,kontrolise sve sto je do sada uradjeno i privodi kraju,zaostrava kriterijume i gradi jednu lepu koperativnu sredinu svim gradjanima,ali nailazi na jednu ratnu zonu opozicije koja je rusilacki nastrojena sa stavivima koji se kose sa voljom Valjevaca

  2. Botovi napadaju … molim pljeskavicu i litar mleka za Milicu !

  3. Bitno je da su napadači pohapšeni. Novinari moraju biti bezbedni.