Još jedan značajan finansijski uspeh valjevskog “Vodovoda”

JKP “Vodovod Valjevo” zabeležilo je u 2018. godini izuzetno velike pozitivne promene u finansijskom poslovanju. Prema Finansijskom izveštaju za prošlu godinu, koji je usvojen na jučerašnjem skupštinskom zasedanju, valjevski “Vodovod” ostvario je dobit u iznosu od skoro 35 miliona dinara. O odličnom finansijskom rezultatu još više u prilog govori podatak da je u poređenju sa 2016. godinom, u 2018. godini ostvaren bolji finansijski rezultat za skoro 65 miliona dinara. Direktor Đorđe Milanović naglašava da je dobit preduzeća ostvarena zahvaljujući odgovornom odnosu prema poslu predanog i vrednog kolektiva, maksimalnom angažovanju zaposlenih u svim sektorima, domaćinskom poslovanju, kao i dobrim kolegijalnim odnosima koji vladaju u preduzeću.

Đorđe Milanović, direktor JKP “Vodovod Valjevo”

“Kada smo postavljali Finansijski plan za 2018. godinu svima je delovalo da je nerealan, ali smo uspeli da ga prebacimo i odradimo praktično 130%. Jedan deo dobiti koju smo ostvarili iskoristićemo za pokrivanje gubitaka iz prethodnog perioda, što je 6 miliona dinara, 10% ćemo uplatiti u budžet Grada Valjeva, deo ćemo podeliti zaposlenima shodno ostvarenom rezultatu u 2018, a ostatak ćemo iskoristiti u investiranje u opremu i mehanizaciju preduzeća”, precizira prvi čovek valjevskog “Vodovoda” Đorđe Milanović.

Objašnjavajući konkretne aktivnosti koje su direktno uticale na ostvarivanje dobiti i izuzetnog finansijskog uspeha preduzeća, koje je inače bilo višedecenijski gubitaš, Milanović u prvi plan ističe podignut stepen naplate koji iznosi 100%. Takođe zasluge pripisuje “Vodovodovom” sektoru “Održavanje, rekonstrukcija i izgradnja”.

“Uspeli smo da odradimo veliki broj novih priključaka, rekonstruisali smo i izgradili 26 kilometara mreže. Ako pogledate da smo u 2017. uradili oko 8 kilometara, to je veliki skok u 2018. godini. Takođe je značajno istaći da je ovakav rezultat zabeležen bez podizanja cene vode, koja je i dalje jedna od najnižih u Srbiji i sigurno se neće menjati ni naredne godine”, naglašava Milanović.

Radovi na rekonstrukcijivodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže i priključaka u Ulici Vuka Karadžića i radovi se, prema Milanovićevim rečima, odvijaju planiranom dinamikom, čak i brže nego što se mislilo.

Trenutno se radi “vraćanje u prvobitno stanje” dela te ulice između Železničke i Pantićeve, dok rekonstrukcija vodovodnih priključaka između Pantićeve i Karađorđeve treba da bude završena polovinom naredne sedmice. Nakon toga ostaje da se na raskrsnici Vuka Karadžića i Pantićeve ulice postavi kombi ventil, koji automatski omogućava parcijalno isključenjo vode samo u jednom delu ulice ili kvartu, a u planu je da se do kraja leta isti ventil postavi i na raskrsnici Sinđelićeve i Pantićeve ulice.

Pošto je zbog odlaganja rekonstrukcije od strane Grada Valjeva Ulica Vuka Karadžića dospela prethodnih dana u žižu javnosti, iskoristili smo priliku da direktora Milanovića pitamo šta konkretno znači to “vraćanje ulice u pređašnje stanje” i da li će Ulica Vuka Karadžića biti u boljem ili lošijem stanju posle radova “Vodovoda”?

Radovi na rekonstrukcijivodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića

“U našim radovima asfaltiranje nije bilo predviđeno, ali s obzirom da se neće raditi rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića u ovoj godini, mi ćemo dati sve od sebe da ulica bude bolja nego kako je izgledala pre rekonstrukcije vodovodne mreže. Bilo je mnogo oštećenja na kolovozu, tako da ćemo se mi potruditi da to makar saniramo. Iako to nije naš posao, okrpićemo rupe i pomoći građanima koji su nam se obraćali za rešavanje problema sa korenjem drveća koje je podiglo asfalt ispred njihovih stambenih i poslovnih objekata. Ne može biti isto kao kad bi Grad uradio kompletnu rekonstrukciju, ali će sigurno biti bolje nego pre”, uverava nas Milanović.

Kada je reč o nastavku radova u Ulici Vuka Karadžića, na potezu od Karađorđeve do Tešnjara, oni bi mogli da krenu krajem sledeće sedmice, ali će biti odloženi i početi tek posle “Tešanjarskih večeri”, jer je procenjeno da “Vodovod” ne bi uspeo da stigne da završi sve radove i da asfaltira tu deonicu do početka ovog poznatog valjevskog letnjeg festivala.

Dirktor JKP “Vodovod Valjevo” Đorđe Milanović nije zaboravio ovom prilikom da pohvali rad Postrojenja za preradu otpadnih voda, a posebno Fabriku vode, rekavši da zaista dobro funkcioniše. Pohvalio je zaposlene koji su tokom nedavnih obilnih padavina uspeli da odrade maksimalno dobro svoj posao sprečivši da građani Valjeva ostanu bez vode za piće.

“Kada smo usled velikih padavina imali zaista imali veliku mutnoću i kada skoro svi vodovodi u okruženju nisu uspevali da prerade vodu i kada su mnogi gradovi ostajali bez vode za piće, mi nismo imali problema. Građani ne znaju šta se dešavalo u danima kad je mutnoća bila gotovo 4.000 stepeni. Tada smo bili blizu stanja vanredne situacije u Fabrici vode i gotovo smo rizikovali da se rezervoar možda isprazni, jer smo smanjili dotok sirove vode da bismo uspeli sve da preradimo. Uspeli smo da se to ne oseti i ne primeti i da imamo vodu vrhunskog kvaliteta. Zaista odajem priznanje zaposlenima koji su postigli to da odrade i da grad nema nikakvih problema sa vodosnabdevanjem u tom kritičnom momentu”, ponosno je istakao Milanović.

 

 

 

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.

2 comments

  1. Sram vas bilo cime se hvalite pa 9 sela vodovoda Kukalj nema dva meseca vode.Pitate li se kako ti ljudi zive dok se vasi radnici vozikaju sa kolima koje je ovaj narod kupio placajuci vazduh koji prolazi kroz vodomere, a kad neplate tu tu su izvrsitelji (legalni uterivaci) da skinu i kozu jadnom seljaku.Nije nicija gorela do zore pa nece ni vasa idrzali su srbi i turke pa ce i vas.

  2. A u septembru nova postavka