Valjevski Gradski taxi danas je otpočeo akciju “start 0 dinara”, tako da prosečna vožnja npr. od “opštinskog” parkinga u centru Valjeva do Bolnice neće prelaziti 90 dinara, a vožnja sa jednog kraja na drugi kraj grada, tipa od Prešernove na Petom puku do Užičke ulice će Valjevce sada koštati oko 150 dinara.

(foto: Gradski taxi Valjevo)

Do sada je u Udruženju “Gradski taxi”, koje broji oko 100 članova,  start bio 50 dinara, tako da će klijenti koji često koriste ovaj vid prevoza znatno uštedeti. Sa akcijom u kojoj taksimetar počinje od nule, Gradski taxi neće više nositi epitet najmlađeg, već i najjeftinijeg taxi udruženja u gradu.
“Gradski taxi svakog leta organizuje neka iznenađenja i akcije za svoje korisnike. Do sada su bile akcije vožnje do beogradskog aerodroma za 35 evra, kao i 30% popusta na međugradske vožnje. Tu je i mogućnost da stranka pozove naš “kol centar” i poruči vozača koji će njihovo vozilo da odveze od tačke A do tačke B, tipa ako odu na neko veselje i popiju alkohol. Prelaskom na novi sistem rada jedini u Kolubarskom okrugu smo obezbedili svojim klijentima mogućnost poručivanja vozila putem naše originalne aplikacije, preko koje klijent može pratiti koje vozilo dolazi po njega i što je još važnije za koliko tačno vremena stiže na traženu adresu. Pored toga, u svim našim vozilima obezbeđeno je povezivanje na Wi-Fi mrežu”, kaže Ivica Živković, jedan od osnivača Gradskog taxija.

(foto: Gradski taxi Valjevo)

Prema njegovim rečima, kod svake promene u cenovniku obavezno je baždarenje taksimetara koje nije ni malo jeftino za 100 vozila, sa koliko ih trenutno raspolaže Gradski taxi. Trenutno u ovom taxi udruženju radi 8 operaterki u “kol centru”, a Živković napominje da zbog još efikasnijeg pružanja usluga Gradski taxi u skorijem periodu “planira da zaposli još radnica, kako bi u svakoj smeni bilo po 3 operaterke.
Gradski taxi uveo je fiksne cene vožnji do Mionice (900 dinara), Lajkovca (1200 dinara),  Uba (1300), Koceljeve (1300), Osečine (1400), Divčibara (1600), Lazarevca (1600), Šapca (3000), Loznice (3300) i Beograda (4500 dinara).
M.P.M.