Obezbeđeno sedam kuća za izbegle osobe u Lajkovcu

U opštini Lajkovac uručeni su ključevi od seoskih kuća otkupljenih za sedam izbeglih lica iz Regionalnog stambenog programa, Podkomponenta 5, Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije. Na ovaj način se trajno rešavaju stambeni problemi ovih osoba i njihovih porodica izbeglih sa prostora Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Lajkovac.

Ključeve je podelio zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević, koji je ovom prilikom istakao:
– Ovo je nastavak projekta, podsećam da smo u januaru realizovali raspodelu tri stambena objekta za izbegle sa prostora bivše Jugoslavije. Vrednost kuća je do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, a uz njih ide po 1.500 evra za građevinski materijal za adaptaciju ili rekonstrukcija tih objekata. Opština Lajkovac ažurno ispunjava svoje obaveze u svim programima koje Komesarijat raspisuje i sprovodi. U postupku smo dobijanja saglasnosti od Komesarijata za još pet kuća, a nastavljamo i sa ostalim projektima, bez obzira da li su vezani za izbeglice i interno raseljena lica ili za migrantsku krizu.

Džajević i poverenik Šusnjarevic sa izbeglicama (foto: Milovan Milovanović)

U ime izbeglih lica javnosti se obratio Miroslav Ostojić, koji će ubuduće živeti u Jabučju, zahvalivši se Opštini Lajkovac i Komesarijatu za izbeglice Osim njega, u Jabučju je stambeno zbrinut Ratko Golubović, u Nepričavi Milojka Drakula, Željka Dopuđ, Nikola Žegarac i Milijana Rajaković, a u Divcima Snežana Bjelica.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

One comment

  1. teško njima sa nama

    svaka čast za lajkovac. Kada će biti objavljena lista izbeglih a stambeno ugroženih u Valjevu.